Close

Ei ihan tavallinen ensimmäinen koulupäivä

07 Aug Posted by in Lapset | Comments Off on Ei ihan tavallinen ensimmäinen koulupäivä
Ei ihan tavallinen ensimmäinen koulupäivä
 

Kaislan koulu alkoi tiistaina 7.8. klo 9 veneemme salongissa Camaret sur Merin satamassa. Suomessa koulu olisi alkanut vasta viikkoa myöhemmin. Otimme venekoulussa pienen varaslähdön, koska tiedämme, että “lomia” tulee pitemmistä purjehduspätkistä johtuen syksyn aikana useampiakin. Koulua on tarkoitus pitää maissa ollessa viitenä päivänä viikossa normaalin opetussuunnitelman mukaisesti, merellä joustavammin kelin mukaan. Aineina venekoulussa on äidinkieli, matematiikka, ympäristöoppi ja uskonto. Liikuntaa, kuvaamataitoa ja käsitöitä tulee harjoitettua tässä elämänmuodossa monipuolisesti ilman tiukkaa aikataulua. Opetusvastuu on jaettu tasaisesti molemmille vanhemmille – se joka osaa erottaa oikean vasemmasta opettaa matematiikkaa jne.

Jo klo 7.30 Kaisla heräsi huolestuneena, ettei vaan olla nukuttu pommiin ja aamutoimet sujuivat tällä kertaa tosi nopeasti ja itsenäisesti. Ihan tavallinen määrä ekaluokkalaisen hermostuneisuutta siis ilmassa. Koulupäivän ajaksi Ari ja Kaius ajettiin asioille venetarvikeliikkeeseen ja veneen kyljen kiillotukseen – miesten hommiin siis. Kaius protestoi aluksi järjestelyä ankarasti ja väitti olevansa ihan riittävän vanha koululaiseksi, mutta puhkui kuitenkin lopulta intoa saatuaan viettää aikaa kerrankin kaksin isän kanssa.

A niin kuin aapinen

Ensimmäinen koulupäivä sisälsi tärkeään kirjaan, eli aapiseen tutustumista. Pari tuntia vierähti Kansanvalistusseuran erinomaisesti ohjeistamien tehtävien ja Espoon koulusta mukaan saatujen materiaalien parissa – unohtamatta välituntia. Etäkoulu Kulkurin pikkutarkat materiaalit ovat äärettömän tärkeä apu ohjaajavanhemmalle.

Kaislan tuomio koulupäivästä oli selkeä: “Rankempaa kuin luulin. Ei kai huomennakin ole koulua?” Väsymyksestä huolimatta Kaisla halusi heti koulun jälkeen tehdä läksyksi annetun pienen tehtävän.

Koululainen tarvitsee paljon ravitsevaa ruokaa. Tässä Kaisla totuttelee uusiin makuihin (= ahmii simpukoita a la creme)

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live