Close

Spanish surprise – Gijon

18 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Spanish surprise – Gijon
Spanish surprise – Gijon
 

Espanjan pohjoisranta yllätti positiivisesti. Emme olleet suunnitelleet sinne poikkeamista, mutta olemme onnellisia, että näin kävi. Kuulimme muilta purjehtijoilta paljon hyvää myös Ranskan rannikosta Brestistä etelään. Ehkä jollain lomapurjehduksella katamme senkin. Vaikka olimme yrittäneet suunnitella reitin avoimin mielin, huomaamattamme olemme tehneet sen tyypillisten siirtopurjehdusten mukaiseksi – välttäen samalla aikamoisia helmiä.

Saavuimme Gijoniin säkkipimeässä yössä, el Muselin jättiläsmäisen teollisuussataman loistojen ja poijujen viidakon läpi. Kaupungin ulkonäkö jäi arvoitukseksi aamuun asti, meillä ei ollut alueesta pilottikirjoja Reedsiä lukuunottamatta. Reeds kuvaa kohteen merenkulullisen aspektin, mutta ei taustoita sen kummemmin kaupunkia. Reeds oli antanut Gijonille kolme kukkasta, mikä tarkoittaisi poikkeuksellisen kiintoisaa paikkaa suhteessa alueen muihin kohteisiin. Sitä Gijon olikin.

Talisman on vihdoin päässyt lämpimille vesille

Satamamaksu oli 30eur yö, mikä on alueella korkeammasta päästä, sisältäen huippuluokan laiturit, suojaisen sataman ja hyvät suihkut. Satamassa oli myös hyvin tilaa. Parkkeerasimme suoraan vierasvenelaituriin, mutta huomasimme päivällä, että satamassa on myös erillinen Arrivals-laituri. Saavuttaessa Espanjaan pitää todistaa, että veneellä on voimassaoleva vakuutus; kaikki venedokumentit sekä matkustajien passit pitää näyttää satamakonttorilla. Satamakonttori voi hoitaa joissain tapauksissa tullauksen, mutta meille tuli kaksi setää veneelle tullipapereita kirjoittamaan.

Lapsille satama oli erityisen mieluisa, kun paikalle saapui saksalainen perhe, jonka superkansainväliset 8-12 vuotiaat lapset ottivat Kaislan ja Kaiuksen heti mukaan leikkeihinsä ja retuuttivat heitä kumiveneilemässä ja kalastuspuuhissa.

Ensimmäistä iltaamme Gijonissa juhlisti upea kaupunkipäivän kunniaksi järjestetty ilotulitus ja ilmaiskonsertti. Festivaalimeininki jatkui koko oleskelumme ajan. Lopulta kaupungin isähahmon patsaankin käteen ilmestyi viinipullo.

Tännekö kaikki Suomen EU-tukirahat menevät taivaantuuliin? 😉

Gijonista jäi aidon kaupungin tunnelma, siellä oli kaikki turistikohteen plussat, vain ulkomaiset turistit olivat harvassa. Muilta purjehtijoilta kuulemamme legenda piti paikkansa – Gijonista sai neljän ruokalajin lounaan sisältäen viinit 14 eurolla. Ehkä budjettimme alkaa vihdoin olla realistinen. Nämä ihmiset todellakin rakastavat tuoretta ja hyvää ruokaa – kauppahalleista on vaikea kulkea ohi ilman että mukaan tarttuu kasseittain herkkuja. Vihannekset ja hedelmät ovat kuin toiselta planeetalta – ainakaan näitä tomaatteja ei lennätetä lähellekään Suomea (ainoastaan Englantiin lentää ne vielä huonommat). Aivan kaupungin keskustassa on pari äärettömän suosittua hiekkarantaa. Eikä ihme, sillä ilmasto on täydellinen ainakin näin elokuussa. Nyt tuntuu jo, että olemme perillä…

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live