Close

Piilotettu helmi Avilés, Espanja

22 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Piilotettu helmi Avilés, Espanja
Piilotettu helmi Avilés, Espanja
 

Avilésiin oli Gijonista sopivan lyhyt päivämatka. Avilésin satama, Puerto Deportivo Avilés sijaitsee teollisuuden kuormittamaa jokea pari mailia sisämaahan. Satamassa laituri 10 on vierasveneille. Sieltä soitetaan satamapoliisi paikalle kirjoittamaan paperit ja saadaan sataman porttiin avain panttia vastaan. Satamassa on sähkö ja vesi, mutta ei muita palveluita 11,50e/yö. Satama on kaikilla tuulilla lähestyttävä ja hyvin suojainen kaikista suunnista. Se on aika karu, mutta sen vieressä kulkee hyvä rantareitti lenkkeilyä ajatellen.

Keskiaikainen vanha kaupunki on varsinainen helmi. Tunnelma oli mahtava vanhoilla kaduilla ja toreilla. Tuntuu, ettei näin viihtyisiä keskustoja osata nykyaikana edes rakentaa.

Kaupunkifestivaaleissa tulee nälkä

Elokuu on bileiden aikaa tällä seudulla, joten taas pääsimme todistamaan kaupunkifestivaalia. Tapahtumat alkavat suomalaiselle lapsiperheelle hieman turhan myöhään vasta lähempänä puolta yötä, vaikka nimenomaan lapsille ohjelmaa on tarjolla paljon. Päivät ovat niin kuumia, ettei myöhäinen illallisaika enää ihmetytä, mutta vielä puoli yhdeksältä saa suunnilleen kerjätä, että ravintola avaisi keittiönsä ja väsähtäneille lapsille saisi ruokaa, jos ulkona syöminen oli suunnitelmissa.  Ei auta kuin sopeutua paikallisiin aikatauluihin. Vielä kun saisi lapsetkin viettämään siestaa lepäillen…

Avilésissa tapasimme puheliaan hollantilaisen Miss Poes – katamaraanin pariskunnan. He olivat monivuotisella maailmanympäriristeilyllä, joka oli ainakin kuukaudeksi pysähtynyt maston hiushalkeamiin. Ari yritty korjata myös heidän nettiongelmiaan. Pääsipä kerrankin tilavaan veneeseen pällistelemään.

Satamapoliisi pitää soittaa myös lähtiessä paikalle avaimen palautusta ja satamamaksun maksamista varten. Lähtöaamuun tuli vielä lisähommia. Kansi oli noen peitossa kun tehtaat olivat polkaisivat koneet käyntiin viikonlopun jälkeen. Myös vesilinja oli törkeän näköinen likaisen veden vuoksi. Se oli hyvä muistutus, että kannattaisi pikku hiljaa siirtyä ankkuroimaan rauhallisiin luonnonsatamiin kaupunkien sijaan.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live