Close

Etelään pyrkivien vakiokohde La Coruña, Espanja

26 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Etelään pyrkivien vakiokohde La Coruña, Espanja
Etelään pyrkivien vakiokohde La Coruña, Espanja
 

A Coruña (Galician), La Coruña (Spanish), Corunna (English)

Marina Nautico/ RCNC/Marina Real, sijaitsee aivan kaupungin vilkkaimman osan edustalla. Satamaan tulee ikävästi swelliä, mutta tuulilta se on suojaisempi kuin viereinen Marina Coruña. Palvelut ovat ihan ok, mutta ehkä hinta-laatusuhde voisi olla parempikin. Kuulemamme mukaan molemmat marinat ovat kuitenkin pitkälti samanhintaisia sekä tarjoavat vastaavia määräalennuksia. Kaupungissa on lisäksi kolmaskin satama, jossa tarjolla on korjauspalveluita sekä kaksi suojaisen oloista ankkuripaikkaa. Kaupunkia lähestyttäessä vain läntinen reitti on turvallinen kaikilla keleillä.

Kaupunkikierroksella La Coruñassa

Kaupunki on täynnä baareja, ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia. Kaupunkifestivaalit jatkuivat täälläkin. Lapset nauttivat hassujen koomikoiden ilmaisesityksestä keskustorilla meidän vanhempien istuskellessa viereisessä tavernassa. Olutfestarien saksalaiset humpat taas kuuluivat veneelle asti joka ikisenä iltana. Yllätykseksemme Coruñan veneilytarvikeliikkeet eivät tarjoa kovin laajaa valikoimaa. Lähin on parin kilometrin päässä rannassa. Tuntuu, että satamahenkilökunnalta menee aina veneilytarvike-  ja rautakaupat sekaisin tai sitten kielitaitomme on todella huono molemmin puolin. Tosin rautakaupoissa on usein pieni veneilytarvikeseinämä. Olisi pitänyt olla vieläkin enemmän varaosia ja varusteita mukana jo valmiiksi…

Santiago de Compostelan harrasta tunnelmaa

Vuokrasimme auton, koska halusimme vaihteeksi nähdä maisemia mantereelta käsin sekä pitkästä aikaa täydentää reilusti kuivatavaroiden ja juomien varastoa käyden isommassa marketissa edullisilla ostoksilla. Myös Santiago de Compostela on sopivasti automatkan päässä. Kaupungin historiallisessa keskustassa oli hämmentävän harras tunnelma. Aivan kuin kaikki paikallaolijat olisivat kunnioittaneet pyhiinvaeltajien rauhaa. Paikka oli kaunis ja kaikkialla näkyi reppureissaajia. Autoillen näimme myös alueen teollisuuden seasta pilkahduksen espanjalaista maaseutua ja kalastajakyliä. Auto oli melkoinen kulttuurishokki hitaampaan tyyliin tottuneille. Tuntui melkein väkivaltaiselta ajaa kiivaassa kaupungin rytmissä ja stressitaso nousi heti. Yhtä ahdistavalta tuntui suuressa ostoskeskuksessa, jossa happi loppui keuhkoista meri-ilmaston jälkeen. Näitä kuvioita emme kaipaa, mutta olihan se viihdyttävää pari päivää.

Caionin kaunis kalastajakylä

Kun Adelen Kata, Ida ja Mika tulivat toisena Coruña päivänä koputtelemaan, lapsetkin saivat kauan toivottua suomenkielistä leikkiseuraa. Kun vielä torniolainen Ultima Thule tuli samaan satamaan, oli suomalaisia lapsiperheitä La Coruñassa tungokseksi asti ;). Vietimme viimeisen illan Coruñassa Ultima Thulen venekunnan kanssa ja lapset leikkivät puolille öin läheisessä leikkipuistossa. Ilta oli erittäin mukava ja toivomme tapaavamme heidät vielä tällä reissulla viimeistään Kanarialla!

Iltalenkki läheiselle uimarannalle kulki baarikatujen kautta – ei sittenkään kovin suositeltavaa naiselle klo 10 jälkeen, jos ei halua kuulla erinäisiä kommentteja baareissa notkuvilta pojilta. Onneksi en ymmärtänyt niistä puoliakaan ja rantabulevardi oli iltavalaistuksessaan hienon näköinen. Siirrynkin tästä lähtien aamulenkkeilijäksi – espanjalaiset kun eivät herää paljon ennen aamukymmentä. La Coruña ei ole yhtä viihtyisä kuin esimerkiksi Gijon tai Avillés, mutta isomman kaupungin syke ja lukuisat etelään pyrkivät purjehtijat tuovat sille ihan oman tunnelmansa.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live