Close

Quinta do Lorde, Madeira

06 Nov Posted by in Kohteet | Comments Off on Quinta do Lorde, Madeira
Quinta do Lorde, Madeira
 

Porto Santosta siirryimme Madeiran saariryhmän pääsaarelle. Quinta do Lorde on toistaiseksi tyhjä turistikylä, jossa satama on ollut toiminnassa jo vuosia. Kylä on nyt melkein valmis ja näyttää suhteellisen tyylikkäältä viiden tähden resortilta. Mitään palveluita kylässä ei kuitenkaan vielä ole pientä ravintolaa lukuunottamatta. Shuttle bus kulkee Machicon kaupunkiin arkipäivisin ilmaiseksi, joten kauppa-asiat saa hoitettua sitä kautta. Pääkaupunkiin Funchaliin menee edullinen bussi tiuhaan. Saaren kaksi muuta satamaa eivät ole kovin houkuttelevia vaihtoehtoja. Funchalissa on toki kaikki keskustan palvelut ja nähtävyydet kädenulottuvilla, mutta satamassa on kuulopuheiden mukaan hyvin epäystävällinen henkilökunta ja viereisten baarien yöelämä voi olla häiritsevää. Satama on myös usein hyvin täynnä. Calheta taas on satamana erittäin suojaton eikä siellä ole muutamaa ravintolaa lukuunottamatta juuri muuta tekemistä. Ainoa kunnollinen ankkuroitumispaikka sijaitsee Quinta do Lorden lähettyvillä.

Quinta do Lorden satama on kaunis ja rauhallinen

Esimerkkinä sataman hyvästä palvelusta oli suomalaisen kaasupullon täyttö, jonka meinasimme jo jättää kyydistä, mutta S/Y Navigateurin Hannun vinkistä roudasimme pulloa mukana tänne asti. Ilmeisesti Kanarialtakin voi löytyä täyttöpaikkoja. ARC jäsenet saavat 50% alennuksen tässä satamassa, mutta lähes yhtä hyvän (40%) alennuksen satamamaksusta sai liittymällä nettilomakkeella ranskalaiseen Sail the World (stw.fr) purjehdusklubiin. 30 euron jäsenmaksu tulee helposti katettua.

Madeiran kokee parhaiten autoilemalla. Tunneleita on rakennettu paljon. Joskus pääsee ajamaan vesiputouksenkin alta.

Quinta do Lorden lähistöllä on Madeiran yksi hienoimmista luonnonmuodostelmista, Saõ Laurencon niemi, jossa pääsee levada-kävelylle. Myös yksi laavahiekkainen ranta löytyy kävelymatkan päästä. Madeira on kokonaisuudessaan tutustumisen arvoinen. Vuorasimme auton yhteensä kuudeksi päiväksi ja kiertelimme paikat, joissa kävimme aikoinaan neljäkuisen Kaislan kanssa turistoimassa. Jyrkänteitä ja upeita maisemia riittää.

Lehmillä oli upeat maisemat laitumeltaan saaren ylätasangolla.

Mieleenpainuvimmat olivat Curral das Freirasin kylä alhaalla laaksossa korkealle kohoavan Eira do Serradan näköalapaikan alapuolella sekä rauhallinen Porto Moniz laavakivisine merivesialtaineen. Lapset tykkäsivät rotkojen yllä kulkevasta köysiradasta, laavatunneleista ja tulivuorimuseosta; valasmuseossakin viihdyttiin sadepäivää viettämässä.

Päädyimme viettämään täällä huomattavasti kauemmin aikaa kuin oli suunniteltu. Kiertelimme aluksi rauhassa saarta ristiin rastiin, mutta kun alkoi tuntua, että voisi jo liikkua eteenpäin, odottelimme vielä varaosaa septitankin tyhjennyspumppuun eivätkä säät sen saavuttua antaneetkaan myöten Kanarialle siirtymiseen, joten vietimme vielä toisenkin viikon saarella odottelemassa trooppisen Rafael myräkän häntien katoamista. Satamassa oli iso joukko muitakin turhautuneita sääikkunan metsästäjiä. Joku aktiivinen järjesti nyyttärit laiturilla ja sataman baarin happy hourit täyttyivät seurankipeistä purjehtijoista.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live