Close

Rento Lanzarote

05 Dec Posted by in Kohteet | Comments Off on Rento Lanzarote
Rento Lanzarote
 

Lanzarotella olemme nauttineet rennosta lomafiiliksestä. Saaren maisemat tuntuivat aluksi absurdeilta, sillä vähäsateisella saarella maa on varsinkin etelässä suurimmaksi osaksi karua, mustaa laavaa. Oleskelumme aikana satoi jonkin verran ja oli mahtava huomata kuinka nopeasti tulivuorten rinteet saivat vihreää väriä kylkiinsä.

Marina Rubicon

Marina Rubiconiin mahtuu vene jos toinenkin

Marina Rubicon on suhteellisen tyylikäs satama ja turistikeskus Playa Blancan vieressä, jossa ravintoloissa riittää valinnanvaraa, shoppailuintoisille riittää kauppoja ja kuntoiluun on mahtavat mahdollisuudet niin maalla kuin merelläkin. Satama on suojainen, ainakin jos saa veneen aivan sataman peränurkkaan niin kuin me. Hiukan ynseähkö palvelu ja hullut marinerot eivät haitanneet oleskelua. Pitää olla varovainen, jos marineroille antaa köydet rantautuessa ja mennä varmuuden vuoksi itse veneen ja laiturin väliin estämään suuremmat vahingot 😉 Marina Rubiconin keskiviikkoiset ja lauantaiset markkinat olivat ikäväksemme vain krääsämarkkinat, joissa vihannes/hedelmäkojut loistivat poissaolollaan. Muutenkin täältä on vaikea löytää hyviä kasviksia ja hedelmiä, ellei mene erikseen “fruteriaan” sillä pienet supermarketit on varustettu lähinnä all-inclusive-turisteille suunnatuilla eväillä, kaljalla ja snäckseillä. Sataman muut palvelut (wifi, suihkut, pesula) ovat hyvät ja uima-allasalue takaa viihtyvyyden lasten kanssa. Satama on sieltä Kanarian saarten kalliimmasta päästä ja normaalipäivämaksu meidän kokoluokassa oli 31 eur/päivä, johon saa kyllä alennuksia, jos ostaa useamman päivän etukäteen. 30 päivän oleilusta alennusta kertyi 20%. Pyysimme tarjouksen myös saaren toisesta marinasta, Puerto Calerosta ja hintataso oli pitkälti samankaltainen. Itse marinakin on hyvin samankaltainen Rubiconin kanssa, paljon ravintolapalveluita ja suhteellisen suojainen. Sijainniltaan keskeinen Calero on hyvä saaren kiertelyyn.

Lomailua Suomessa ja omaa lomaa saaressa

Ja taas mennään! Lapset odottelemassa Armas-lautan lähtöä Las Palmasissa.

Lanzarotelta käsin teimme optimoidun Suomi vierailun – lapset 3 viikkoa, vanhemmat kumpainenkin 2 ja vene yksin vain viikon turvallisen oloisessa marinassa. Suomessa osasi arvostaa puhdasta hanavettä sekä rauhoittavaa pimeyttä ja viileyttä. Kauppareissu Cittarissakin oli entistä houkuttelevampi kun sai taas olla varma kylmäketjusta, jogurtti maistuu hyvältä ja lihat on esillä “sivistyneemmin”. Kaius nautti suomalaisesta maidosta niin, että joi naapurinkin maitovarastot tyhjiksi… sorry Niina 😉

Hanna pääsi kokeilemaan purjelautailua kun kerrankin oli viikko aikaa tehdä jotain mihin lapsiperhearjen keskellä on vaikea sitä löytää. RubiSail purjehduskoulusta löytyi kokenut mutta ketterä 69-vuotias purjehduksenopettaja pienen purjehtivan koiransa kanssa. Muutaman sukellusharjoituksen jälkeen homma alkoi sujua vaikkei opettajan espanjan ja saksan sekaisista käskyistä mitään selvää saanutkaan. Vihaisesti huudettu toistuva käsky “masfoooth” jäi ikuiseksi arvoitukseksi…Viimeisellä tunnilla koira hyppäsi laudalle opettajan kajakista ja vipelsi innokkaana lautaa päästä päähän. Selvisimme molemmat harjoituksesta kunnialla ja kuivina. Kolmepäiväinen kurssi antoi hyvät valmiudet jatkaa harjoituksia, mutta miten ne surffausvälineet mahtuisi veneeseen?!

Tätä voisi joskus jatkaa Suomessakin

Autoilimme myöhemmin saaren surffimekkaan La Caleta de Famaraan, jossa harrastusta olisi ollut täydellistä jatkaa vuokravälineillä.

Kaktuksetkin viihtyy Lanzarotella

Ari taas vuokrasi “omalla viikollaan” skootterin saaren kiertelyyn. Vehje oli monin tavoin hauska, mutta samalla autoa pelottavampi ja selkeästi epämukavampi tapa matkustaa ja muita skootterikuskeja ei sitten juuri näkynytkään.

Saaren kiertelyä

Auto vuokrattiin päiväksi perheen kesken, joten Ari pääsi näyttämään saaren parhaat palat ja saimme taas painavammat ruokaostokset sujuvasti veneelle. Timanfayan luonnonpuisto yllätti iloisesti. Sisäänpääsymaksuun sisältyi pitkähkö bussiajelu kraatereiden keskelle kuumaisemaan. Ravintolassa liha grillattiin maasta nousevalla lämmöllä isossa grillissä – herkullista! Muita tutustumisen arvoisia paikkoja Lanzarotella ovat ainakin Harían kylä, Mirador de Rion maisemat sekä kaktuspuisto Jardin de Cactus. Saaren turistikylät ovat melko siistin näköisiä, pääasiassa matalia, valkoisia rakennuksia. Monin paikoin isojen loma-asuntohankkeiden riskit ovat vaan ikävästi realisoituneet ja kokonaisia kyliä seisoo puolivalmiina ikkunat rikottuina merinäköalla… Jos joskus loma-asunnon ostaisin, välttäisin näitä isoja developmentteja ja ostaisin asunnon “oikeasta” kylästä, vaikkapa upeasta palmukeitaasta Haríasta saaren pohjoisosasta. Tällä saarella turismi ei näytä kärsineen maailmantalouden heilahteluista ihan yhtä paljon kuin esim. Madeiralla. Lanzarotesta on kyllä helppo tykätä, saaren rento meininki, siisteys ja erikoiset maisemat ovat yllättävän miellyttävä yhdistelmä.

Serkukset Corralejon rannassa. Rubiconista käsin on helppoa tehdä päiväretkiä myös vajaan kymmenen mailin päähän Fuerteventuralle.

ARC-huumaa Las Palmasissa

ARC fiilistelyä Las Palmasissa

Ari kävi Las Palmasissa Gran Canarialla katsomassa ARCn kilpaveneiden lähdön. Cruisaajat jäivät ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa odottamaan säiden paranemista. Hanna ja lapset lensivät Suomesta Las Palmasiin, josta palasimme yhdessä Armas- autolautalla hytissä mukavasti nukkuen takaisin veneelle Lanzarotelle. Hotellimme sijaitsi aivan kaupungin parhaan beachin Las Canteraksen vieressä, jonka ravintoloissa suomi oli puhutuin kieli. Pehmeä paluu ulkomailla elämiseen. Hotellissa oli uima-allas katolla, josta lentomatkan puuduttamat lapset repivät huumoria, vaikka illansuussa tuulikin jo aika kovaa ja koko touhu oli kylmää katsellakin. Las Palmasissa vietimme rennon päivän kaupungin puistoissa ja lapset testasivat huolella kaupungin erinomaisia leikkipuistoja.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live