Close

Santa Cruz, Teneriffa

11 Dec Posted by in Kohteet | Comments Off on Santa Cruz, Teneriffa
Santa Cruz, Teneriffa
 

Siirryimme Lanzarotelta suoraan Teneriffalle upean sivumyötäisen saattelemana yliyön purjehduksella. Teneriffan pääkaupungissa Santa Cruzissa on suuri kaupallinen satama jättiläismäisine troolareineen ja hulppeine risteilijöineen. Sen nurkassa on vaatimaton huvivenesatama. Miinuspuolena on suhteellisen pitkä kävelymatka itse keskustaan, vaikka se silmämääräisesti sijaitseekin kivenheiton päässä, alemmalle tasolle tehdyn satamatien toisella puolen. Tie täytyy kiertää matkustajalaivaterminaalin kautta lähemmän kävelysillan ollessa pois käytöstä.

Marina on aivan kaupungin keskustassa, vaikka kävelymatkaa hieman kertyykin

Satama on tyypillisellä tuulensuunnalla poikkeuksellisen suojainen. Laivaliikennettä on sen verran, että sisääntulo pitäisi ilmoittaa VHF:llä satamaviranomaisillekin. Polttoainelaituria ei ole, mutta superjahtien (ja muidenkin) tankkaus näytti sujuvan varsin hyvin laiturille ajetulla tankkiautollakin.

Kaupungin keskusta on kuin tehty kävelijöille

Tässä kaupungin omistamassa satamassa satamamaksut ovat kohtuulliset (meille 19eur) ja palveluina mm. ilmainen WLAN ja itsepalvelupesula. Satamassa oli myös hyvin tilaa, ainakin näin ARC:n peräpeilien kaikotessa horisonttiin.

Kaupungin pohjoispuolella, kolme kilometriä keskustasta, löytyy myös toinen huvivenesatama, jossa ei kuitenkaan pilottikirjojen mukaan ole useinkaan tilaa.

Kaupunki on erittäin viehättävä kävelybulevardeineen ja kauppoineen. Turismista ei ole tietoakaan, ja tämä näkyy toki myös espanjankielen tarpeena. Marinahenkilökunta osasi kyllä hyvin englantia. Carrefour ja El Corte Ingles- tavaratalo tyydyttävät herkuttelutarpeet ja harvinaisen miellyttäviä ostoskatuja voisi katsella tuntikausia.

Santa Cruz on aito espanjalainen, ei "Fish-and-Chips" -kaupunki

Jo aiemminkin saarilla olemme ihmetelleet paikallisille suunnatuissa kaupoissa turkisvuoristen kenkien ja untuvatoppatakkien tarjontaa ja miettineet kuinkahan kylmä talvesta oikein on tulossa. Asia selvisi viimeistään Santa Cruzin leikkipuistossa, jossa hellemekkoon ja shortseihin puetut lapsemme leikkivät 24C asteessa paikallisten fleecepipopäisten ja toppatakillisten pilttien kanssa. Talvi on mielentila. Onhan täällä toki viileitäkin päiviä ollut, mutta villapaidat saavat vielä pysyä kaupoissa.

Kiva kaupunki, tänne tulemme uudelleen!

Auditorium, yksi kaupungin tunnusmerkeistä, sijaitsee aivan sataman tuntumassa

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live