Close

Köydet kovilla Los Gigantesissa

30 Dec Posted by in Kohteet | Comments Off on Köydet kovilla Los Gigantesissa
Köydet kovilla Los Gigantesissa
 

Jos haasteita hakee, niin kannattaa kokeilla Los Gigantesin sisääntulosokkeloa aallokossa. Pilottikirjan mukaan se on talvikuukausina 50% ajasta mahdoton tehtävä. Los Gigantes on ehkä suojattomin satama, jossa olemme olleet pidempään. Monta yötä meni valvoessa köysien paukkeessa. Viivyimme kuitenkin satamassa koko joulunajan, koska iloksemme Arin vanhemmat sekä veli tulivat lomailemaan Teneriffalle ja kaikki satamat loma-asuntojen lähettyvillä ovat pitkälti tarkoitettu vain yksityiskäyttöön. Saimme tästä satamasta kuitenkin varattua yhden muutamasta vierasvenepaikasta. Satama ei siis ole vierasvenesatama ja sen huomaa viimeistään aallonmurtajaan sijoitettujen suihkujen kunnosta ja muutenkin palveluiden puutteesta.

Ilta-auringossa satama oli ihan kaunis

Marinerot eivät juurikaan puutu veneiden kiinnityksiin. Yhdessäkin moottoriveneessä köysi hakkasi rikkoutunutta ikkunaa viikkotolkulla ja toisen keula kolhiintui iloisesti laituria vasten fendarin puhjettua. Tänne en jättäisi venettä oman onnensa nojaan pitkäksi aikaa. Sataman lähettyvillä ranta on suorastaan vaarallinen. Eräs moottorivene meni oleskelumme aikana pirstaleiksi ajettuaan karille Los Gigantesin edustalla.

Los Gigantesin kalliot ovat yli 600 metriä korkeita

Vaikka Los Gigantesin kylä ei välttämättä ole tiivisrakenteisuuden vuoksi erityisen viihtyisä paikka, ylhäältä rinteeltä, jossa Arin vanhempien hotellihuoneisto sijaitsi, oli mahtavat maisemat merelle ja giganttimaisille vuorenrinteille. Muutenkin sieltä ylhäältä käsin Los Gigantes vaikutti mukavammalta lomanviettopaikalta kuin rauhattomasta satamasta käsin. Teneriffan pääturistikohteista Los Gigantes on luultavasti sieltä rauhallisimmasta päästä.

Lapset jouluaattona rantaleikeissä (mukaanlukien Harri)

Sataman vierestä löytyy pieni laavahiekkainen uimaranta samoin aikansaelänyt uima-allasalue jääkylmästä vedestä pitäville. Satamassa vesiurheilubusiness oli todella vilkasta. Lapsista varsinkin oli hauskaa seurata turisteja täynnä olevan merirosvoveneen useaan kertaan päivässä kajahtavaa “Uno dos tres vamos!” huutoa ja feikkipurjeidennostoa. Alueella ei ole ravintoloista puutetta, mutta hyvää ruokaa saa silti hakea – ehkä mieluummin viereisestä Puerto Santiagosta saakka, josta löytyi useampi hyvä ravintola.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live