Close

Joulu a lá Teneriffa

30 Dec Posted by in Merielämää | Comments Off on Joulu a lá Teneriffa
Joulu a lá Teneriffa
 

Miten kasataan joulutunnelma Kanarialla… Pari tonttua ja joululiina pöydälle. Sillit Santa Cruzin Ikeasta, samoin piparkakkutalon elementit ja glögi. Supermarketista löytyy graavilohta ja – tonnikalaa sekä valmiiksi paistettu kinkku kastikkeineen. Riisipuuroa nyt osaa keittää missä vain ja lähes autenttista rosolliakin syntyy kädenkäänteessä. Porkkanalaatikko muhii kaasu-uunissa ja Arin Tuula-äiti taikoo herkullista luumukiisseliä jälkiruoaksi. Mikäs täällä on joulua vietellessä… paitsi että auringon porottaessa kuumasti joulun tunnelma tuntui aluksi puuttuvan lähes kokonaan.

Joulu alkaa riisipuurolla

Arin vanhemmat ja veli olivat tulleet saarelle lomailemaan, joten neljästään meidän ei tarvinnut joulua nyhjöttää. Jouluaatto alkoi tosiaan veneessä nautitulla maukkaalla riisipuurolla ja piparkakkutalon kasauksella. Päivää jatkoimme laavahiekkaisella rannalla Tuulan valmistellessa jouluherkkuja. Illan viiletessä löytyi kuin löytyikin roppakaupalla joulutunnelmaa kynttilänvalosta, jouluruoista, hartaista joululauluista ja lasten puhtaasta ilosta. Aattoillalle osunut 18 m/s tuuli satamassa piti veneen luukut tiukasti kiinni, mutta tämä vain lisäsi veneen sisätilojen tunnelmaa. Joulupukki heitti lapsille lahjat keulahyttiin ja täydestä meni vielä tänä vuonna – lasten riemua oli mahtava seurata! Joulupäivänä lapset kaahailivat koko päivän uusilla potkulaudoillaan helteessä ja illastimme hyvässä ravintolassa, josta oli taivaallisen kaunis näkymä La Gomeran saarelle.

Joulupukki kävi!

Ikean talossa on firman tyylin mukaan hyvät kokoamisohjeet. Kaius hoitaa työnjohdolliset tehtävät, Kaisla, mummi ja Harri rakentaa.

Vasta tämän jälkeen osaan arvostaa joulua Suomen pimeydessä ja viileydessä. Koko Suomi hiljenee joulunajaksi toisin kuin turistibusiness tällä saarella. Aiemmin pidin joulun hössötystä mielipuolisena. Mutta tarkemmin ajateltuna kiireentunnehan on vain oman pään sisällä, eikä muiden vouhotuksesta tarvitse ottaa itselleen ongelmaa. Sen sijaan voi nauttia rauhasta, yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta, kuten mekin täällä teimme muutaman tunnin ajan. Suomessahan sitä on lupa jatkaa pari kuukautta kerrallaan 😉

Joulun laittamisen lisäksi Teneriffa tarjosi paljon koettavaa ja nähtävää.

Mascan kylään rakennettiin tie vasta 90-luvulla

Joulun alla jätimme lapset isovanhempien hoitoon ja kävelimme reitin ylhäällä vuoristossa sijaitsevasta, upeasta Mascan kylästä suhteellisen vaikeakulkuista rotkopolkua merenrantaan 600 metriä alemmas.

Aatonaaton viettoa palmujen alla rotkovaelluksella

Vaellus oli hiuksianostattavan hieno. Vesibussilla pääsimme kätevästi takaisin veneelle. Saaren korkein tulivuori Teide on tietysti ihan must kohde. Köysiradalla ylös ja siellä voikin sitten pyörtyillä ohuessa ja kylmässä ilmassa.

Näkymää Teideltä

Saarta kannattaa ehdottomasti kierrellä huolella omatoimisesti, sillä saarella on paljon enemmän tarjottavaa kun mitä turistikeskusten hässäkän keskellä voi kuvitella. Olemme tulossa Teneriffalle vielä uudestaan helmikuussa, johon säästimme huvi- ja eläinpuistovierailut. Santa Cruzin kaduille on myös pakko vielä päästä takaisin kävelemään.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live