Close

Lapset Kanarialla

02 Feb Posted by in Lapset | Comments Off on Lapset Kanarialla
Lapset Kanarialla
 

Aktiivinen purjehdus vaihtui muutama kuukausi sitten lähinnä veneessä asumiseksi, sillä satamissa vietetään kerrallaan päivien sijaan jopa viikkoja. Lapset ovat hyvin tottuneita pieniin tiloihimme. Piirtäminen, askartelu ja palikkaleikit käynnistyvät lapsilta päivittäin omatoimisesti. Välillä pelataan lautapelejä ja DVD:tkin ovat ahkerassa käytössä.

Välillä ihan pihalla...

Välillä ihan pihalla…

Kaius ei vielä omin toimin lähde veneestä laiturille, eikä Kaislakaan yksin kauas seikkaile. Todella paljon vietetään yhdessä aikaa ulkona ja kaupungilla, mutta siitä huolimatta ulos lähdettäessä lapset usein imitoivat keväällä ensimmäistä kertaa ulos päästettyjä vasikoita, niin kiva on olla muutaman neliön ulkopuolella. Potkulaudat ovat olleet kovassa käytössä, sillä niillä on kiva huristella rantabulevardeja muiden ihmisten kauhuksi.

Laavahiekkaisilla rannoilla lapset kuorruttautuvat hetkessä likaisen mustiksi. Kaisla nauttii aalloista, mutta Kaius leikkii mieluummin hiekalla. Oma operaationsa on saada hiekka päänahasta ja uimapuvuista pois ennen veneeseen paluuta. Vasta täällä me vanhemmat olemme oppineet, että lasten kanssa voi todellakin olla rannalla tai
leikkipuistossa juuri niin kauan kun lapset itse haluavat. Suomessa tuntui olevan aina niin kiire johonkin seuraavaan asiaan, että ulkoleikeille tuli asetettua takaraja ennemmin aikuisten kuin lasten ehdoilla. Kiirettömyys on luksusta. Leikit loppuvat kuitenkin aikanaan kun tulee väsy, kylmä tai nälkä.

Uimareissulla ankkurissa ei tartu hiekka

Uimareissulla ankkurissa ei tartu hiekka

Joka toinen päivä iltasadun tilalla olemme ottaneet tavaksi kerrata lasten kanssa tämän matkan kulkua, että lapsille jäisi vähän selvemmin mieleen reissun kohokohdat. Piirrämme kuvia satamista, kartoista ja maiden lipuista, puhumme tapaamisesta Doverin Henry toisen kanssa, simpukoiden syönnistä, siitä kivasta rannasta ja linnasta höystettynä ripauksella eri kaupunkien historiaa. Lapset lisäsivät omatoimisesti tarinaan jännitystä. Nyt Kaislan ja Kaiuksen kanssa seikkailee paha noita, jonka kristalli lasten on määrä löytää ja tuhota eri maista keräämiensä vihjeiden perusteella paeten samalla noidan apureita…  Lapsille todellisuus ja mielikuvitus ovat vähintään yhtä arvokkaita.

Kaislan koulupäivät vievät aika paljon aikaa. Etäkoulu on toiminut todella hyvin ja Suomeen lähetettävät kokeet ja niiden palaute Kati-opettajalta on ollut hyvä tuki edistyksen seurantaan.  Sillä aikaa kun Kaisla keskittyy koulunkäyntiin, pikkuveli touhuaa omiaan tai auttaa toista vanhempaa askareissa. Muita suomalaisia lapsia ei ole satamissa näkynyt Atlantin ylittäjien suunnattua Karibialle. Onneksi Kaislan hyvä kaveri Kirsti tulee pian lomailemaan saarille!

Parkouria La Palmalla

Parkouria La Palmalla

Jes! Tyypillistä sekoilua

Jes! Tyypillistä sekoilua

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live