Close

Kevätkausi päättyy, kohti kesää

15 Feb Posted by in Matkanteko, Merielämää | Comments Off on Kevätkausi päättyy, kohti kesää
Kevätkausi päättyy, kohti kesää
 

Lähdemme huomenissa Teneriffalta kohti Las Palmasia, jossa uskollinen veneemme saa ansaitsemansa vuosihuollon, johon kuuluu mm. pohjan hiekkapuhallus ja kaikkien pohjamaalikerrosten uudistaminen. Samalla matkamme ensimmäinen vaihe, kevätkausi päättyy, jonka aikana purjehdimme 4000 merimailia Suomesta Kanarialle ja ristiin rastiin Kanarian saaristoa. Kutsun tätä nimenomaan kevätkaudeksi, koska koko matkalla ei ole ollut yhtään todella kuumaa päivää. Kanarian saaristonkin ilmastoa kuvaa mielestäni parhaiten sanapari ikuinen kevät, joka toki onkin lähes ihanteellinen olotila. 

P1020011

La Gomeran naavametsää

Veneen huollon jälkeen alkaa noin 3000 mailin matka kohti Turkkia – ensin pohjoiseen kohti Gibraltaria, toivottavasti Marokon kautta ja sen jälkeen läpi suurimman osan Välimerta. Tätä osuutta kutsun kesäkaudeksi, koska tältä alueelta on jo kohtuullista odottaa hieman kuumuuttakin.

Olemme suuria Välimeri-faneja, joten matkan tästä vaiheesta on helppo innostua. Suunnitellun reitin tärkeimmät cruising-alueet ja kohteet ovat ikivanha Cartagenan kaupunki, kauniiden lahdelmien täyttämät Baleaarit ja Maddalenan saaristo Sardinian Costa Smeraldalla, Napolin amfiteatterinkaltainen lahti ja Caprin saari sekä Messinan salmen alue maagisine Liparin saarineen. Italian jälkeen matka jatkuu Kreikan Joonian puolen saariston läpi, alkaen toivottavasti vehreältä Corfun saarelta, jatkuen Peloponnesoksen niemimaan eteläpuoli kiertäen läpi Kykladien saariston. Matka päättyy todelliseen historiallisten kohteiden sarjaan Turkin rannikolla, josta aion nauttia toisen historiaa arvostavan henkilön, eli veljeni kanssa. Täällä suunniteltuja kohteita muutamia mainitakseni ovat mm. Knidoksen rauniokaupunki, Kleopatran kylpylä, sekä sokerina pohjalla Kekova Roads, mainioiden ankkuripaikkojen sekä useiden osin vedenalaisten rauniokaupunkien suojainen lahti.

Kotiutuminen Gomeralle

Liisa ja Kaisla taustallaan San Sebastian

Liisa ja Kaisla taustallaan San Sebastian

Las Palmasin jälkeen suunnitelmissa on siirtyä Fuerteventuran kautta takaisin Lanzarotelle, josta Kanarian osuus matkastamme alkoikin. Toivon, että pääsisimme vielä ennen lähtöämme vierailemaan myös Graciosan saarelle.

Melkein kotiuduimme La Gomeralle, jossa aika vain kulki itsestään, kokonaan irti muusta maailmasta. Olimme Gomeralla yhteensä ainakin kuukauden, välillä käväisten La Palman saarella. Nämä kaksi saarta ovat kauniita! Hannan sisko Liisa kävi myös meitä San Sebastianissa viihdyttämässä tammikuun lopulla ja saimme tekosyyn tutustua vielä kerran Gomeran jylhyyteen autoilemalla.

Kirsti ja Kaisla uittamassa leikkiveneitä

Kirsti ja Kaisla uittamassa leikkiveneitä

Tämän jälkeen siirryimme takaisin aina eläväiselle Teneriffalle. Tyttäremme hyvä ystävä saapui saarille lomailemaan äitinsä kanssa ja vietimme useita tärkeitä päiviä heidän kanssaan. San Miguelin satamassa taisi muuten olla samanaikaisesti kaikki Kanarialla talvehtivat suomalaiset purjeveneet vieraita hakemassa, paikalla olivat lisäksemme S/Y Va Bene sekä S/Y Andromeda. Vietimme Va Benen Jaskan ja Marin kanssa mukavan iltapäivän poikamme kiusatessa erityisesti Jaskaa:)

Teiden ylärinteillä

Teiden ylärinteillä

Teneriffan etelä- ja länsirannat ovat toki turistiteollisuuden leimaamia, mutta jotenkin vain kontrasti Gomeraan toimi ja osasin arvostaa joka paikassa näkyvää siisteyttä, laajaa palvelutarjontaa ja hyväntuulisuutta. Täälläkin autoilimme ja oli mukava saada muistutus tämänkin saaren poikkeuksellisesta kauneudesta – Gigantesin kalliot, Mascan kylä, tie Buenavista Nortelle, Garachicon kylä, ilta-auringon värittämät kalliot Teiden kansallispuistossa sekä pilvimaton raja kontrastina jylhän vuoristoiselle mäntymetsikölle.

Tikunnokassa (Jungle Park Teneriffa)

Tikunnokassa (Jungle Park Teneriffa)

Uskon purjehtivani uudestaan omalla veneellä takaisin tähän saaristoon ja vaikka en ole vielä edes lähtenyt, odotan jo innolla että näkisin uudestaan näiden saarten uskomattoman jylhyyden. Täällä tuulee kovaa ja aallot ovat suuria!

-Ari

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live