Close

Tuulinen San Miguel, Teneriffa

24 Feb Posted by in Kohteet | Comments Off on Tuulinen San Miguel, Teneriffa
Tuulinen San Miguel, Teneriffa
 

Teneriffan eteläkärjen jälkeen parin solmun vauhtia paikoin 14 m/s  vastatuuleen ja  –aallokkoon hakaten saavuimme San Miguelin satamaan. Tuuli ei täällä ole mikään sattumanvarainen ilmiö, koska alue on tilastollisestikin koko Kanarian tuulisimpia. Saimme aluksi jäädä kylkikiinnitykseen Reception -laituriin, jossa saimme seurata vuokra – ja koulutusveneiden puuhakasta toimintaa. Seuraavana päivänä meidät kuitenkin ”häädettiin” ison purjelaivan tieltä suojaisampaan sijaintiin. Satamaan saapuminen on helppoa, kunhan muistaa sisällä ollessaan jättää paapuurin puolelle punaiset poijut, jotka varoittavat karikoista. (Toinen silminnäkijäkommentti San Migueliin)

P1020046

San Miguelissa tuuli kovaa koko oleskelumme ajan.

Satama on yksi Teneriffan suojaisimmista, vaikkei se muuten kummoinen olekaan. Palvelut ovat vähän niin ja näin ystävällistä palveluasennetta, telakkaa ja nettiruokakauppaa lukuun ottamatta. Sekä satamakonttorirakennuksen katolta että portin vierestä löytyy baarit. Jälkimmäisen saavuttaa nukkavieruudellaan lähes Kaurismäki-tasoisen tunnelman. Sataman sijainti tekee siitä kuitenkin erittäin kätevän vieraiden kyytiinottoon, koska Teneriffan eteläinen lentokenttä on vain muutaman kilometrin päässä.

Matkapurjehtijan arkea... Tämä kone nielee kolikoita ja puolen tunnin päästä ulos tulee hieman puhtaampia vaatteita.

Matkapurjehtijan arkea… Tämä kone nielee kolikoita ja puolen tunnin päästä ulos tulee hieman puhtaampia vaatteita.

Etelä-Teneriffan satamavaihtoehdot ovat muutenkin varsin rajatut lukuun ottamatta viereistä selkeästi suojattomampaa Las Galletasia, koska Christianoksen ankkuripaikka on nykyään suljettu huviveneiltä ja Colonin satamaan tuntuu olevan lähes mahdonta saada itselleen paikkaa.

Olimme jo joulukuussa nähneet paljon Teneriffaa, mutta Kaislan hyvä ystävä Kirsti tuli saarille lomailemaan äitinsä Anun kanssa, joten tulimme takaisin. Viikon aikana alueen eläin- ja vesipuistot tulivat tutuiksi. Delfiininäytös ei enää vaikuttanut eettisesti neutraalilta sen jälkeen kun on nähnyt lukuisten vapaiden delffiinien iloista kisailua avomerellä. Ainakaan mitään näytöksen lopussa mainittua  ”save the seas” aspektia niiden vangitsemisesta on turha hakea. Esitys sisältyi vesipuiston huvituksiin, mutta ehkäpä jätämme vastaisuudessa tukematta tuota toimintaa.

Tuulista rantaa reunustaa paikoin huonokuntoinen kävelyreitti ja muutama ravintola. Mikään shoppailijan paratiisi tämä Golf del Surin -alue ei mielestämme ollut ja mm. ruokakaupasta ei juuri ruokaa löytynyt. Positiivinen yllätys oli alueelta löytynyt ”Andy-the-Skymanin” Red Tomato –niminen elektroniikan korjauspaja, jossa saimme Hannan kännykän korjattua.

Punta de Montana Rojo ja Teneriffa jäävät taaksemme suunnatessamme kohti Gran Canariaa ilta-auringossa.

Punta de Montana Rojo ja Teneriffa jäävät taaksemme suunnatessamme kohti Gran Canariaa ilta-auringossa.

Muutoin alueella on lähinnä golfkenttiä, brittiläisiä baareja ja lisää golfkenttiä. Auto on lähes välttämätön. Kokeilimme myös paikallisbusseja Playa de las Americasiin. Bussit velottivat aina vähän eri summan lapsista ja aikataulut olivat vähän niin ja näin. Mutta toimiihan se niinkin.

 

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live