Close

Las Palmas, Gran Canaria

09 Mar Posted by in Kohteet | Comments Off on Las Palmas, Gran Canaria
Las Palmas, Gran Canaria
 

Las Palmasin satamassa oli vilskettä. Saapuessamme varauduimme “limanaru” laid mooring kiinnitykseen käsineillä, mutta pääsimmekin pieneen sormilaituriin aallonmurtajan viereen. Satama on hurjan iso. Pelkkä satamakonttorilla käynti riittää melkein aamulenkistä, sen verran rantabulevardia ja aallonmurtajaa riittää. Las Palmas on toistaiseksi halvin satama tällä matkalla, meiltä 7eur/yö (isommasta veneestä saa maksaa lisäveroja). Hinnassa näkyy se suurin ero yksityisten ja kaupungin omistamien satamien välillä.

P1020517

Las Palmas on iso, mutta miellyttävä kaupunki.

Täältä tuntuu löytyvän kaikki tarpeellinen ja vähemmän tarpeellinen veneilytarvike ja -palvelu. Arin sähkötöihin saatiin ammattimaisia Ancorin liittimiä, Kanarian parhaasta ja itse asiassa koko tähän astisen matkamme parhaasta venetarvikeliikkeestä Rolnauticista löytyi viimein laitagrilli Välimeren ankkurointeja ajatellen. Volvo Penta Center auttoi ammattitaitoisesti moottorin ylikuumenemisongelmassa. Teneriffalla korjautettiin Hannan rikkoutunut kännykkä, täällä läppäri saatiin kuntoon kiitos Luisin (www.lusol.es) hyvän palvelun. Huonoa tuuria elektroniikan kanssa, mutta kumpikaan haveri ei johtunut veneympäristöstä eikä onneksi vaatinut uusiin laitteisiin investointeja.

P1020306

Las Palmasin karnevaalien päätöskulkue oli värikästä katsottavaa

Las Palmasiin tulimme ensisijaisesti telakkapalveluiden vuoksi. Vene nostettiin pohjan hiekkapuhallusta ja pohjamaalia varten. Samalla korjattiin kölin pienet Roscoffissa hankitut klommot.
Tykkäämme Las Palmasin fiiliksestä. Satuimme sopivasti karnevaalejen huipennukseen ja pääsimme ihailemaan taidokkaisiin asuihin koristautunutta kulkuetta.

P1020480

Maestron kylki kiiltää taas!

Kunnostustöiden jälkeen saimme veneen sovitussa ajassa veteen. Satama oli lähestyvän myrskyn vuoksi aika täynnä ja marinero ohjasi meidät siksi aika erikoiseen kiinnityspaikkaan. Meillä meni pasmat täysin sekaisin, kun viereisen vapaan laid mooring paikan sijaan marinero viittelöikin meidät ponttoonin päähän ranskalaisveneen perään jääneeseen lyhyeen laiturinpätkään kylkikiinnitykseen kovassa sivutuulessa. Ranskalaisvene oli yllätykseksemme napannut kylkikiinnityksen lisäksi vielä mooring köyden, jota aivan liian lähellä peräsimemme käväisi. Onneksi vahingoilta vältyttiin kanssaveneilijöiden avustuksella. Myrsky oli ehkäpä kovin Kanarialla olomme aikana nähty, mutta Las Palmas osoittautui suojaiseksi paikaksi.
Pohjatöiden lisäksi Ari ahkeroi urakalla – wc-pumpun vaihtoa, tuulettimien asennusta Välimeren kuumuutta odotellessa ja monta muuta pienempää asennusta.

P1020444

Veneen telakkakeikan ajan lapset nautiskelivat lähinnä rauhallisesta allasalueesta Maspalomasissa.

Kun vene oli ylhäällä, emme edes ajatelleet asuvamme siinä lasten kanssa, vaan muutimme rauhalliseen bungalowiin saaren eteläpuolelle. Olimme asuntojen kanssa vähän myöhään liikkeellä, joten halvimman ja mukavimman sellaisen löysimme Maspalomasista golfkenttien keskeltä. Paikan kohokohta oli Kaislalle ja Kaiukselle ehdottomasti samanikäiset suomalaiset lapset – hiihtolomastaan nauttivat Vaasalaiset Veera ja Noora olivat tervetullutta seuraa! Kaius nautti myös täysillä ruotsalaispoikien kanssa käydyistä päivittäisistä “taisteluista”.

P1020463

Puerto Moganissa olisi ollut hauska piipahtaa myös veneellä. Tässä Moganin kalastuslaivastoa.

Lapset uivat joka päivä ja hotellin turvallisella alueella saivat juosta huomattavasti vapaammin kuin satamissa. Aamulenkit alueella olivat hieman ankeita merenrantalenkkeihin tottuneelle, mutta toisaalta dyynitkin olisivat olleet aika lähellä. Las Palmasiin sieltä vie hyväkuntoinen moottoritie 40:ssä minuutissa. Ari ajelikin sitten 1300km 11 päivän aikana kun ei malttanut pysyä poissa veneeltä ja samalla tuli vähän saartakin nähtyä.

P1020435

Tie Gran Canarian länsirannalla kulkee jylhissä maisemissa

Aurinko laskee Gran Canarian taa

Aurinko laskee Gran Canarian taa

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live