Close

Viihtyisä Puerto Calero, Lanzarote

26 Mar Posted by in Kohteet | Comments Off on Viihtyisä Puerto Calero, Lanzarote
Viihtyisä Puerto Calero, Lanzarote
 

Laadukas ja tyylikäs Puerto Calero tyynnyttää luksuksennälkäisimmänkin mielen. Kanarian molemmat luksusmarinat, tämä ja Rubicon, sijaitsevat Lanzarotella. Hinnat ovat molemmissa Kanarian kalleimmat, reilu 30 euroa päivä 12m paikasta, mutta onhan kokonaisuuskin linjassa hinnan kanssa. No, täältä puuttuvat uima-altaat, mutta fiilis satamassa on hyvä ja täällä vene on varmasti turvassa. Satamaan saavuttaessa parkkeerataan Reception-laituriin, josta sitten käväistään ilmoittautumassa satamakonttorilla. Yhdessäkään marinassa ei ole ollut näin vaikeasti löydettävää marinakonttoria, niin täydellisesti marina on keskittynyt ravitsemusliikkeiden ja merkkivaatebutiikkien tarjoamiseen – konttori löytyy telakanpuoleisen ravintolarakennuksen kolmannesta kerroksesta. Satamakonttorista saa sinne päästyään mahtavaa palvelua: sataman manageri Melanie tuli veneelle parin päivän oleskelun jälkeen kyselemään onko meillä kaikki hyvin ja auttoi saamaan lupapaperit Isla Graciosa- vierailua varten kuntoon, sekä lisäleimoja Marokon viranomaisten ihmeteltäväksi. Melanie Sykes on kontribuutannut myös Atlantic Islands Pilottiin (RCCPS), joten alueen asiantuntemusta ja byrokratiantuntemusta riittää.

Caleron sataman sijainti on suojainen ja lähellä lentokenttää ja pääkaupunkia

Lanzarote on keväällä erityisen kaunis maan saadessa lisäväriä. Caleron satama-alue on suojainen ja viihtyisä

Tässä paikassa parasta on aivan mahtavat lenkkeilymaastot molempiin suuntiin satamasta merenrantaa pitkin. Maisemat olivat reiteillä upeat tulivuorineen. Kunnollinen ruokakauppa puuttuu lähistöltä, mutta tuoretta leipää ja pikkupurtavaa löytyy sataman supermarketista. Suomalainen kaasupullo täyttyi taas “kätevästi”. Meillä oli auto vuokralla yhdeksi päiväksi asioiden hoitoa varten ja ajoimme sillä Arrecifen viereiseen Puerto de los Marmolesiin, jossa Disan isot kaasusäiliöt kohoavat merenrannassa. Sieltä löytyi pienellä hakemisella kaasulaitoksenportin vierestä Officina, joka kyllä näytti enemmän avokonttorilta kuin kaasunmyyntipisteeltä. Mutta niin vain heti sisään kävellessä kaasumies nappasi pullomme ja lähti sitä täyttämään. 10eur ja taas saa keittää 😉

Satamassa toimi erilaisia turistiveneilybusineksiä. Tankatessamme ennen lähtöä polttoainelaiturilla, ohi ajavan sukellusveneen luukulta huikattiin, että tämäkin laite tulee Suomen Turusta. Ravintolatarjonta oli monipuolista. Herkuttelimme laadukkaalla Sushilla ja erinomaisella intialaisella (jossa meitä tosin taidettiin huijata epämääräisen laskun kanssa…) ja irkkupubista sai herkullista English breakfastia *om nom nom*…

Va Benen Jaska tarjosi hyödyllistä apua kipparin hinaamiseeen mastonhuippuun.

Va Benen Jaska tarjosi hyödyllistä apua kipparin hinaamiseeen mastonhuippuun.

Näkymä mastonnokasta satama-alueelle

Näkymä mastonnokasta satama-alueelle

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live