Close

Costa del Sol: Sotogrande, Fuengirola, Marina del Este, Aguadulce ja Capo de Gata

07 May Posted by in Kohteet | Comments Off on Costa del Sol: Sotogrande, Fuengirola, Marina del Este, Aguadulce ja Capo de Gata
Costa del Sol: Sotogrande, Fuengirola, Marina del Este, Aguadulce ja Capo de Gata
 

Gibraltarilta kiiruhdimme Costa del Solia itää kohti lyhyin päivämatkoin ja pysähdyksin.

Sotogrande

P1030565Marina Sotogrande on kaunis, vaikkakin keinotekoinen marinakompleksi kuudentoista mailin päässä Gibraltarilta, joka hakee inspiraationsa jostain Venetsian suunnasta kanavien ja keinotekoisten saartensa perusteella. Vaikka alue oli perustettu jo 60-luvulla, kaikki oli laitettu viimeisen päälle. Uudehko ostoskeskus oli kyllä jäänyt tyhjilleen, mutta luksusautoja pörräsi tungokseksi asti rantabulevardin hienojen ravintoloiden äärellä. Kontrollitornilla käydään ensin hoitamassa satamamuodollisuudet ja meidät ohjattiin puolityhjään ponttooniin heti rantabulevardin eteen.

Saunastakin pilottikirja mainitsi ja ehdimme sillä jo fiilistellä viileän päivän päätteeksi, mutta emme sitä pettymykseksemme löytäneet.

Keinotekoista kanavajärjestelmää riittää koko alueen halki, jotta jokainen saisi parkkeerattua veneensä loma-asuntonsa eteen.

Keinotekoista kanavajärjestelmää riittää koko alueen halki, jotta jokainen saisi parkkeerattua veneensä loma-asuntonsa eteen.

Ehkä se oli purettu kuntosalin tieltä. Hinta oli näin sesongin ulkopuolella 24eur yöltä. Vieraslaiturit olivat sen verran lähellä sataman suuta, että aalto pääsi heiluttamaan venettä.

Fuengirola

Fuengirolan rantaviiva ei sykähdytä kauneudellaan mereltä käsin...

Fuengirolan rantaviiva ei sykähdytä kauneudellaan mereltä käsin…

Tästä kaupungista olikin jo piintyneitä mielikuvia entuudestaan. Suomalaisten talvehtijoiden suosikki oli yllättävän siisti. Suomalaisuudesta muistutti kaikkialla kaikuvan suomenkielen lisäksi kylmyys – ensimmäistä kertaa sitten Ruotsin laitoimme lämppärin veneessä päälle! Kaislakin sanoi, että “Näissä olosuhteissa minä kyllä vilustun.” 😉 Lapset saivat täydennystä suomenkieliseen leffavarastoonsa ja ellei olisi ollut sunnuntai-ilta, olisimme käyneet suomi-centerissä tsekkaamassa ruisleipätarjonnan.

Fuengirolan satamassa oli rauhallista, mutta kylmää.

Fuengirolan satamassa oli rauhallista, mutta kylmää.

Satamaan tulo oli kovalla länsituulella turvallinen, mitä nyt sataman suuaukon pohjoispuolen vedenrajaisen aallonmurtajan jatketta pitää pitää silmällä. Satama oli lähes täynnä näin kauden ulkopuolella paikallisen oloisista veneistä. Pilottikirja ohjeisti valitsemaan laitureilta vapaan paikan ja kipittämään satamakonttoriin. Teimme näin, mutta koska oli sunnuntai ei konttori ollut auki, eikä marineroa löytynyt mistään. Sitkeä VHFään huhuilu tuotti tulosta ja löysimme kaverin täyttämään papereitamme.

Sataman hintataso oli halpa (17eur), eikä rantakuppilan 3,50e aamiaiset rasittaneet kukkaroa.

Marina del Este, Puerto de Mona

Talisman Marina del Estessä.

Talisman Marina del Estessä.

Marina del Este on luonnonkauniissa paikassa sijaitseva hyvän palvelun marina. Suojaisa satama oli kivimuodostelman ympäröimä, kauniin hiekkarannan vieressä. Jostain syystä osan satamakompleksista oli annettu rapautua, eikä satamaan rakennettua hotellia ollut koskaan edes avattu. Rannassa oli muutama ravintola, pienen pieni supermarket ja joitain kauppoja sekä marinan ihanat, siistit suihkutilat. Satamamaksu oli 27 euron yö sisältäen tervetuliaisviinipullon. Näin kaunista paikkaa Costa del Solilta saa hakea, mutta jonkin verran aaltoa pääsee tännekin sisään.

Marina del Este on kesäisin kallis satama.

Marina del Este on kesäisin kallis satama.

Lähettyviltä löytyy oppaiden kehujen mukaan historiallisesti kiinnostava Almunericarin kaupunki. Viivähdimme Marina del Estessä pari yötä kun ensimmäisenä aamuna sade ropisi niin rentouttavasti kanteen, ettei merelle lähtö tullut mieleenkään. Seuraava yö olisikin ollut jo high seasonia ja maksanut kaksinkertaisen hinnan…

Aguadulce

Vapunviettoa Aguadulcessa.

Vapunviettoa Aguadulcessa.

Veneessätalvehtijoiden suosikki, rannan lämpimin paikka, Marina Aguadulce on melko edullinen, hyvin hoidettu satama Almerian kyljessä. Vietimme aurinkoisen vappuillan rannan tyylikkäässä valkoisessa ravintolassa, jonka terassilta käsin ranta näytti erityisen kauniilta valkoisten hulmuavien verhojen takaa. Lasten mummi tuli Aguadulcesta kyytiin seuraavaksi pariksi viikoksi. Tervetullutta vaihtelua lasten viihdytysjoukkoihin! Aguadulcessa ilma lämpeni huomattavasti, eikä enää lämppäriä tarvinnut päräyttää päälle.

Almerian kaupungin puisto-osasto osaa hommansa.

Almerian kaupungin puisto-osasto osaa hommansa.

Almeriassa on aidon espanjalaiskaupungin tunnelmaa. Katukuva oli siisti, paljon kahviloita, suihkulähteitä ja kauppoja. Kaupungin maurlaislinna, Alcazaba, on tutustumisenarvoinen kokonaisuus – alueella on hienoja kukkaistutuksia ja paljon vesirakentamista, hienot näköalat ja arabilinnakkeen sisällä lisäksi keskiaikainen kristittyjen linna sekä roomalaistyyliä kopioiva kuvernoorin asunto. Sisäänpääsymaksu oli lisäksi ilmainen.

Gapo de Gata

Aguadulcesta siirryimme ankkuriin Costa del Solin itäisimpään kärkeen Gapo de Gataan majakan läheisyyteen. Lahti oli kaunis ja hiekkapohjassa hyvä pito. Oli hienoa päästä pitkästä aikaa ankkuroitumaan ja grillailemaan rauhassa. Lahti sijaitsee lounnonsuojelualueella, joten näkymiä ei pilannut Costa del Solia muuten koristavat kolkot hotellirivistöt ja muoviset kasvihuoneet.

Mummi saapui Almeriaan.

Mummi saapui Almeriaan.

Linna Almeriassa

Almerian Alcazaba

Majakka Capo de Gatassa.

Majakka Capo de Gatassa.

Almerian linna.

Almerian linna.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live