Close

Costa Blanca: Cama de los Novios ja Aguilas

09 May Posted by in Kohteet | Comments Off on Costa Blanca: Cama de los Novios ja Aguilas
Costa Blanca: Cama de los Novios ja Aguilas
 

Tarkoituksena oli löytää ankkuripaikka läheltä Capo de Gataa, mutta epätyypillisen suuntainen ja aamun virallisesta säätiedotuksesta poikkeava kova tuuli piti huolen, ettei suunnittelemillemme kuvankauniille ankkuripaikoille ollut asiaa.

Cama de los Novios:in ankkuripaikka

Cama de los Novios:in ankkuripaikka

Jatkoimme matkaa ja vasta 50 mailin päässä, illan jo hämärtyessä, pääsimme Gama de los Noviosin lahteen. Tuuli ja aalto olivat jo tyyntynyt, joten oletimme yön olevan rauhallinen, vaikka vielä ankkuria laskettaessa vene heilui aalloilla ikävästi. Grillailimme ja söimme viilenevässä illassa, mutta aalto ei sittenkään hellittänyt. Pieni lahti ei tarjonnut tarpeeksi suojaa. Ehkä siinä syy miksi lahtea kutsutaan vapaasti suomennettuna vastanaineiden sängyksi. Keinuvan yön jälkeen jatkoimmekin saman tien matkaa vaivaisen kolmen mailin päähän Aguilasin pikkukylään.

Aguilasin pikkukaupunkia

Aguilasin pikkukaupunkia

Aguilasissa olisi ollut uusikin satama, mutta pilottikirja (2009) ei osannut mainita samana vuonna valmistuneesta marinasta mitään. Päädyimme Yacht Clubin pieneen satamaan kaupallisen sataman sisään. Paikka oli mukava, rantabulevardi jatkui molempiin suuntiin ja halpaa, mutta runsasta lounasmenuta löytyi rannasta.
Yacht Clubilla ei ollut kovin montaa vieraspaikkaa, mutta kauden ulkopuolella sellaisen löysimme. Satama vaikuttaa matalalta, mutta ainakin kolme metriä löytyy polttoainelaiturin viereisessä laiturissa. Kaikki lähteet varoittavat uuden marinan swellistä, joten siinä mielessä tämä oli parempi vaihtoehto.

Yach Clubin satama

Yach Clubin satama

Aguilas on kaunis puoliympyränmuotoinen hiekkarantainen lahti. Sen vieressä on myös samankaltainen ankkurilahti. Vaikka kaupunki oli tärkeä Roomalainen satama, niiltä ajoilta ei enää ole mitään jäljellä. Ainoastaan satamaa suojaava linnake 1765-vuodelta muistuttaa historiasta. Mukava pikkukaupunki.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live