Close

Stintino, Sardinia

03 Jun Posted by in Kohteet | Comments Off on Stintino, Sardinia
Stintino, Sardinia
 

Rakastuimme Italiaan taas uudelleen heti ensikosketuksesta. Ihmisten läsnäolo tässä hetkessä oli hämmentävää Espanjan jälkeen. En tiedä onko se vain Sardinian erityisominaisuus vai olisinko havainnut samaa muualla Italiassa. Ruoka on tuoretta, maukasta ja ilo silmälle. Maisemissa on jotain ikiaikaista ja hyvin vihreää, ehkä hieman vähemmän viimeisteltyä kaupunkikuvaa kuin Espanjassa.

1445Vierasvenesatama sijaitsee pienen kävelymatkan päässä kaupungista, aallonmurtajan suojassa lahden toisella puolella. Kävelyreittikin on ihan mukava, mutta helpoiten kaupunkiin pääsee kumiveneellä. Sillä päräytimme kaupunkiin kun teimme ruokaostokset. Satamassa on vaatimattomat palvelut, parakkisuihkut ja baari, mutta erittäin ystävällinen henkilökunta. VHF:ään huhuilu  ei täällä tuota tulosta, mutta kaveri tuli näyttämään vapaan paikan kun havaitsi meidät satama-altaassa. Tämäkin satama kallistuu kesäkaudeksi. Toukokuun puolella hinta oli 28 euroa.

1471Stintinon kylä on melko pieni ja sopivasti turistoitunut. Läheiset turkoosit vedet ovat alueen päävetonaula. Kalastuksella tuntui edelleen olevan roolinsa, mutta ränsistynyt tonnikalanpyyntimuseo kertoi karua kieltä senkin elämäntavan murroksesta. Matkamuistopuolella löytyi kerrankin jotain mukavaa: paikalliset matot ovat tyylikkäitä. Rannan hyvään Lu Fanali  ravintolaan palasimme toisenkin kerran. Pizzat yllättivät täydellisyydellään, vaikka luulisi, ettei niin laajalle levinneessä ruokalajissa enää pysty yllätyksiin. Ruokakaupassa käyntikin on täällä Italian puolella elämys ja ostoskoriin tarttuu vaikka mitä herkkuja. Mukava ruotsalaisvenekunta toi meille aikaisin aamulla tuoretta Sardinialais-leipää ja lapsille keksejä leipomosta kaupungilta. Ihana tapa veneilijöiden keskuudessa, joka pitäisi joskus itsekin saada laitettua käytäntöön!

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live