Close

Castelsardo, Sardinia

04 Jun Posted by in Kohteet | Comments Off on Castelsardo, Sardinia
Castelsardo, Sardinia
 

Mereltä käsin Castelsardo näyttää lähinnä Disney’n tuotannolta; niin kauniisti kaupunki linnoituksineen istuu maisemaan. Lähietäisyydeltä rakennukset eivät ole kaksisia, mutta värikkäässä ja sopusuhtaisessa kokonaisuudessa on jotain maagista.

1546Castelsardon marinaa lähestyimme kovahkossa tuulessa ja aallokossa. Aallonmurtajaa lähestyttäessä tilanne näytti hetkisen uhkaavalta, mutta aalto loppui onneksi kuin seinään heti sen suojassa. Tuulta ei silti pysäyttänyt mikään. Satuimme paikalle lounasaikaan, joten VHF huhuilut eivät tuottaneet tulosta, eikä ketään satamahenkilökunnan näköistä näkynyt missään. Parkkeerasimme odottelemaan polttoainelaituriin kovan tuulen ja epätodennäköisten sattumusten aiheuttaessa sydämentykytyksiä. Hannan sormus jäi käsittämättömästi jumiin pieneen vaijerin sokkaan samalla kun Hanna työnsi keulaa pois laiturista. Jollain käsittämättömällä adrenaliinin voimalla pitkä hyppy veneeseen onnistui ja vältyttiin veteen putoamiselta tai sormen katkeamiselta… 1557Parin tunnin päästä satamakonttori aukesi ja siitä vielä parin tunnin päästä löytyi paikka laiturista. Satamassa on erinomainen ruokakauppa heti laiturin päässä; sen juusto sekä antipasto-tiskit olivat mahtavat.  Sijainti on loistava myös tuoreiden croisanttien hakemiselle aamupalaksi. Satamarakennukset eivät ole mitenkään erityisen tyylikkäitä, mutta alueelta löytyy hyvä pesutupa ja satamamaksu on alueelle erityisen edullinen 21eur/yö toukokuussa.

P1040721Linnoitukselle kiipesimme myös. Kukkaloisto alarinteillä oli mahtava kuten kuvasta näkyy. Hieman harmitti kun olimme jo ehtineet lounastaa alakaupungilla, sillä täältä löysimme kuvankauniita ravintoloita linnanmuurien sisältä, kapeilta kaduilta uskomattomilla näkymillä. Tosin valitsemammekin ravintolan kodikas ja italialaisen energinen tunnelma sai hymyn huulille. Sen olemme huomanneet, että italialaisista jäätelöbaareista on mahdotonta kävellä ohi. Jokainen on jo löytänyt lempparimakunsa vaikka kyseessä on vasta matkamme toinen italialainen kaupunki…

1514152015541568

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live