Close

Kuvankaunis Isola di Ponza, Italia

15 Jun Posted by in Kohteet | Comments Off on Kuvankaunis Isola di Ponza, Italia
Kuvankaunis Isola di Ponza, Italia
 

Matkalla Sardinian Palausta Napoliin sijaitsee sopivasti Ponzan saari. Italialaiset ovat pitäneet tämän salaisuuden visusti itsellään, sillä emme olleet kuulleet saaresta aiemmin mitään. Olikin yllätys nähdä järisyttävän kauniit kalliomuodostelmat saarta lähestyttäessä. Osin kalliot ovat kirkkaan valkoiset osin kultaan vivahtavat. Ponzan kylä istuu tietysti italialaisella tyylillä saumattomasti maisemaan.

P1050124

Ponzan paikka maailman kauneimpien saarten joukossa on perusteltu

P1050211

Saaren rannat ovat täynnä dramaattisia kivimuodostelmia

Teimme jo Palausta varauksen CiccioNeroon, yhteen Ponzan kylän laitureista. Ari yski hieman kuullessaan satamamaksun suuruuden, 14 eur/metri! Meille siis lähemmäs 160euroa per yö. 20-30euroon on totuttu, mutta tuo on hieman liikaa. Sovittiin, että mennään silti yöksi ja Ari kertoo satamakonttorissa omat mittansa pituutta kysyttäessä ;). Ankkuripaikoista oli kerrottu suojattomuudesta, epämääräisesti ahtaudesta ja huonosta pidosta, joten emme laskeneet sen varaan. Onneksi paikalle saapuessamme oli aallotonta ja tyyntä eikä ankkuripaikalla ollut kuin pari hassua venettä. Fiilis oli epätodellinen, lahti oli sanoinkuvaamattoman kaunis, ilma vihdoin lämmin ja ankkuripaikka täydellinen – ja ilmainen. Paikan pidosta kertoo tosin ankkurin raju pomppiminen pohjassa ennen kaivautumistaan. Näimme ankkurin seuraavana aamuna ja se oli vain toiselta kyljeltään kaivautunut pohjakasvillisuuden sekaan. Toisen veneen ankkuri oli taas selällään pohjassa – mikäs siinä kun ei tuulta ollut juuri ollenkaan.

P1050188

Aamun idylliä ankkuripaikalla.

Lahdessa oli hyvä uida ja ihailla maisemia. Rannasta löytyi kalakauppa, josta saimme herkulliset miekkakalafileet grillattavaksi – kaupansetä leikkasi palat isosta kalasta ronskisti sahalla. Kylässä vallitsi rento paikallissävytteinen lomatunnelma.

P1050197

Minna Ponzan maisemissa.

Ystävämme Minna ja Petu saapuivat ylihintaisella kantosiipialuksella Anziosta Ponzaan ja vietimme mukavaa iltaa ensin kylää katsellen ja sitten ylikuormitetun kumiveneajelun (6hlö vs. suositus 3hlö) päätteeksi veneellä.  Oli perjantai-ilta ja roomalaiset sekä napolilaiset olivat tulleet sankoin joukoin viikonlopun viettoon saarelle, suurin osa heistä meidän ankkuripaikallemme. Eräskin vene oli parkkeerannut niin lähelle meitä, että heidän perähyttinsä oli lähempänä meidän keulahyttiä kuin oma perähyttimme. Asiasta huomautettaessa vastaus oli olankohautus, mutta ei kuulunut yön aikana kolauksiakaan, joten ilmeisesti veneet pyörivät samansuuntaisesti ketjujensa varassa.

P1050210

Petu Ponzan maisemissa.

On mukavaa saada seuraa veneelle jakamaan näitä mielettömiä maisemia kanssamme. Kaius tosin totesi seuraavana aamuna Petun nähdessään: “Nyt se mörkö tuli takaisin” 😀 Eiköhän tämän mörön kanssa tulla toimeen!

Lahti täyttyi viikonlopuksi ääriään myöten.

Lahti täyttyi viikonlopuksi ääriään myöten.

P1050120

Valkoisia kallioita Ponzassa.

P1050186

Tyyni meri

 

P1050113

Luonnon väriloistoa

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live