Close

Baia, Italia

25 Jun Posted by in Kohteet | Comments Off on Baia, Italia
Baia, Italia
 

Pilottikirja kertoo muutamista satamista, joihin veneen voi turvallisin mielin jättää Napolin seikkailujen ajaksi. Baia on Napolinlahdella, lähellä edellistä satamaamme Procidaa, mutta kuitenkin mantereen puolella bussi- ja junayhteyden päässä Napolista. Satamassa on muutamia eri osuuskuntien ylläpitämiä laiturinpätkiä. Coop Baioz on siisti ja hyvin hoidettu, tosin siellä ei ole palveluita sähköä ja vettä lukuun ottamatta. Helteissä kunnon suihkutiloja olisi arvostanut, mutta veneen kansisuihku ajoi lähes saman asian.

Baiassakin on linna.

Baiassakin on linna.

Lähin bussipysäkki Napoliin on heti sataman takana ja junapysäkki läheisessä Lucranossa, jonne tosin puolen tunnin kävely tuntui helteessä pitkältä. Kylä itsessään ei ole kovin hehkeä, vaikka roomanaikaisia kylpylöitä ja muita ruineja oli joka paikassa mm. hieno Dianan temppeli aivan laiturin vieressä. Sukeltajalle paikka on paratiisi, sillä meri on peittänyt alleen kokonaisia palatseja ja patsaita.

Petu ja Kaius ihmettelemässä mikä roska kuuluisi mihinkin läjään.

Petu ja Kaius ihmettelemässä mikä roska kuuluisi mihinkin läjään.

Täällä roskiin suhtaudutaan lievästi sanottuna erikoisesti. Roskaröykkiöt häiritsevät katukuvaa kaikkialla. Laiturillakin tosin oli roskien lajittelupiste. Kun Ari ja Petu lähestyivät roskiksia roskapussin kanssa paikalle tuli haukkana myös ormeggiatore eli satamapoika tarkastamaan toimitusta. Pullojen ja purkkien jälkeen pussissa näytti olevan vain selvää sekajätettä, mutta se ei virkaintoiselle ormeggiatorelle riittänyt. Jogurttipurkissa törrötti selvästi rucolanlehti! “Capisce!?” Loppujakaan roskia ei olisi saanut laittaa sekajätteeseen vaan palauttaa takaisin veneelle. Petu kuittasi toimituksen valituilla sanoilla suomeksi ja roskat päätyivät lopulta sadan metrin päähän hurjaan jätekasaan. Siitä roska-auto näytti poimivan roskat silloin tällöin kyytiinsä.

Kaunis turistiansa ;)

Kaunis turistiansa 😉

Kylässä on muutamia ravintoloita, joissa palvelu on hieman kulmikasta. Rannan boucanvillejen reunustamassa ravintolassa oli lounasaika lopuillaan ja tarjoilija päätti väärinymmärtää osan tilauksesta. Lihamixin sijaan tuotiin lautasellinen seafoodia, joka mitä ilmeisemmin olisi muuten jäänyt myymättä. Laskunkanssakin saa olla huomattavasti tarkempana kuin aiemmin eikä ottaa tarjoilijoiden äksyilyä itseensä.

Talisman Coop Baiozissa

Talisman Coop Baiozissa

Baiassa ei kannata olettaa saavansa helposti ruokavarastoihin täydennystä. Paikallinen lihakauppa oli törkeännäköisessä kunnossa ja grillitarpeet jäivät ostamatta. Läheisen supermarketin myyjältä kysyttäessä selvisi, että tuo macelleria oli kylän ainoa. Kun kysymyksen syyksi paljastui huono laatu kauppias oli tohkeissaan ja lupasi puoleksi päiväksi valmistaa meille herkullisia raakamakkaroita. Harmiksemme olimme juuri lähdössä jatkamaan matkaa ja hieno tarjous jäi käyttämättä.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live