Close

Cetrano ja Tropea

01 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Cetrano ja Tropea
Cetrano ja Tropea
 

Matkallamme kohti Italian kengänkärkeä kuljimme ohi Basilicatan ja Calabrian maakuntien. Pysähdyimme vain kahdessa kylässä vaikka näkemistä olisi täällä varmasti riittänyt pitemmäksikin aikaa.

Cetrano – Basilicata

Cetranon satama sijaitsee hienoissa maisemissa.

Cetranon satama sijaitsee hienoissa maisemissa.

Cetranossa vietimme vain yhden yön. Hieman harmitti, ettemme käyttäneet hienoa ankkuripaikkaa aivan sataman suulla. Siellä näytti yöpyvän useampikin vene ja sää oli tyyni. Satama oli hyvä, mutta ehkä hieman syrjässä palveluista ja matkaa vaatimattomiin saniteettitiloihin kertyi useita satoja metrejä. Pitkästä aikaa satamamaksun sai maksettua kortilla.
Centranossa kävin vain mummokärryn kanssa Lidlissä ruokaostoksilla parin kilometrin päässä ja lapset potkulautailivat satamassa, joten kylästä on paha sanoa muuta kuin että kivoja tontteja meren rannalla.

Tropea – Calabria

Satama Tropean kylän juurella.

Satama Tropean kylän juurella.

Tropea oli järisyttävän hieno yllätys. Suoraan merestä nousi jyrkkä rinne, jonka päälle oli rakennettu talorivistö aivan kuin Korsikan Bonifaciossa. Satama oli jostain syystä suljettu, mutta sinne sai kiinnittyä omalla vastuulla. Vielä edellisenä vuonna paikka oli toiminnassa, nyt siellä oli SunSailin ja toisen vuokravene firman toimintaa edelleen, muut palvelut oli suljettu. Sataman suuaukko oli muuttumassa liikkuvien hiekkasärkkien johdosta jo varsin matalaksi, mutta uskoisin että vuokrafirmat pitävän väylän auki jatkossakin, jos satama ei jostain syystä avaudukaan. Saimme siis ilmaiset pari yötä hyvässä ja suojaisssa satamassa, hienossa kaupungissa. Vettäkin tuli laiturilta.

Biitsi aivan kylän alla.

Biitsi aivan kylän alla.

Kiivettyämme parisataa porrasta satamasta rinnettä ylös huomasimme, että talot olivat lähemmin tarkasteltuna autioita ja pahan kerran ränsistyneitä. Hurjaa – ajattelimme hetken, että koko paikka oli hylätty. Tässä vaiheessa matkaa ei tule enää luettua seuraavista paikoista juuri mitään ennakkoon pilottikirjaa lukuun ottamatta. Kaikki on siis täysin odotusvapaata mitä kylillä kohtaa. Ehkä tämän kaiken kokee aidommin kuin jos pitäisi verrata näkemäänsä johonkin aiemmin oppimaansa.

Ilta-auringossa Tropeassa.

Ilta-auringossa Tropeassa.

Hämmästyimme taas uudestaan kun räjähtäneen talorivistön takaa alkoi tulla vastaan toinen toistaan fiinimpiä ravintoloita ja kylän kapeat kadut johtivat täysimittaiselle turistikadulle. Söimme erinomaiset dinnerit ulos katetuilla pöydillä, sieltä tosin Ari taisi saada ruokamyrkytyksen, mutta that’s another story…

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live