Close

Kefalonia: Argostoli ja Pessades

09 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Kefalonia: Argostoli ja Pessades
Kefalonia: Argostoli ja Pessades
 

Kefalonia on Kreikan länsipuolen suurin saari ja matkaa saaren eteläpuolelta pohjoiskärkeen kertyy yli 40 merimailia. Toisen maailmansodan aikaan saarella nähtiin traaginen puolustustaistelu, jossa 9000 italialaista sotilasta puolusti saarta saksalaisia vastaan. Taistelun päätyttyä vain 3000 italialaista oli edelleen hengissä ja tarinan mukaan Hitlerin henkilökohtaisesta käskystä kaikki henkiinjääneet määrättiin teloitettavaksi.

Argostoli

Argostoli

Vain 32 säilyi hengissä, mukaanlukien yksi henkilö, joka ui viereiseen Ithacan saareen, jossa kreikkalaiset suojelivat häntä. Myöhemmin mies työskenteli Italia-Kreikka lautan kapteenina ja joka kerta laivan ohittaessa Ithacan, laiva töräytti kiitokseksi kreikkalaisten avusta. Tämän ajan tapahtumista kertoo myös  saarella kuvattu elokuva “Kapteeni Corellin mandoliini”. Saaren rakennuskanta kärsi pahasti vuoden 1953 maanjäristyksestä ja vain pohjoinen Fiskardhon kylä selvisi.

Hieno lippu, vaikka yksi sininen viiva puuttuukin : )

Hieno lippu, vaikka yksi sininen viiva puuttuukin : )

Argostoli on ihana pikkukylä Kefalonian saarella, jonne isot risteilyalukset tuovat eloa. Se sopii Kreikkaan saapumiseen, sillä sieltä pitäisi saada vaadittu cruising log. Syystä tai toisesta tuo DEKPA jäi saamatta, mutta saimme lapun, jolla se pitäisi saada seuraavasta satamasta. Peräankkuroimme kovahkossa sivutuulessa suoraan kylän rantabulevardille. Taisimme olla rannan ainoa vene keula rantaan päin.

Rantabulevardia Argostolissa.

Rantabulevardia Argostolissa.

Vaikkei tapa suosiossa olekaan se takaa yksityisyyden rantabulevardin uteliailta risteilymatkustajilta ja tuo etäisyyttä naapureiden sitloodiin. Kreikan kohteliaisuuslippua tuntui olevan mahdoton löytää venetarvikeliikkeistä edellisistä maista, joten piirsimme oman : ) Satamassa korvasimme sen heti saavuttuamme oikealla lipulla. Kun saavuimme satamaan, poliisit olivat pienen rahtilaivan kimpussa pyssyineen. Kyseessä oli savukkeiden salakuljetustapaus ja vitsikäs lippukauppiaskin tarjosi minulle ensimmäiseksi merirosvolippua kertoen, että tähän on Kreikassa tultu ; ).  Satamamaksu oli kaikkea muuta kuin rosvousta sillä yöpyminen maksoi 9 euroa sisältäen veden. Kolmannesta yöstä poliisit eivät enää jaksaneet kerätä maksua.

Argostolin kilpikonna.

Argostolin kilpikonna.

Argostolissa oli toinen toistaan parempia ravintoloita ja leppoisia kahviloita. Kreikkalainen ruoka tsatsikeineen ja grillattuine juustoineen maistui taivaalliselta! Vihannesten runsaus ja näyttävyys on silmiinpistävää katukuvassa. On myös ihanaa, että täällä kaikki tuntuvat puhuvan englantia – ihan luksusta Italian ja Espanjan jälkeen.  Suurin Argostolin nähtävyys taitavat olla isot kilpikonnat, jotka asuttavat Argostolin matalaa lahtea. Kalastajien heittelemät kalanperkeet saivat näihin leppoisiin elukoihin liikettä. Kilpikonnia tutkimaan tulleen yliopisto-opiskelijan mukaan lahdella asuu kymmenen yksilöä ja niitä näkikin rantabulevardilta käsin joka päivä.

Pessadesin lahdella oli rauhallista.

Pessadesin lahdella oli rauhallista.

Argostolista siirryimme etelään päin rauhalliseen Pessadesin lahteen ankkuriin. Lahti suojasi hyvin luvatuilta pohjoisen ja lounaanvälisiltä tuulilta, mutta aamuyöstä alkoi puhaltaa vähän joka suunnasta ja aalto pääsi kiertämään lahteen sisään, ei kuitenkaan häiritsevän paljon. Uimme ja grillailimme Kreikan herkkuja.

WP_20130707_080812Z(1)

Klikkaa yllä olevaa linkkiä nähdäksesi kilpikonnavideo.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live