Close

Lunki Mesolongion

10 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Lunki Mesolongion
Lunki Mesolongion
 

Kreikan rannikolta ei luulisi löytävänsä Thaimaan maisemia, mutta niin vain sellaiset avautuivat eteemme Mesolongionia lähestyttäessä. Suurelle rantakosteikolle (salt marsh) oli rakennettu kalastajamökkejä pitkine laitureineen, joista suuri osa oli muutettu nyt kesämökeiksi. Messolonghi Marina sijaitsee laguunissa pitkän, 6m syvän kanavan päässä.

Kalastajien mökkejä Mesolongion laguunia lähestyttäessä.

Kalastajien mökkejä Mesolongion laguunia lähestyttäessä.

Palvelusataman löytäminen Kreikasta ei ole mikään itsestäänselvyys. Meille tuli tarpeeseen pitkästä aikaa päästä pesemään pyykkiä ja kunnon suihkuun. Ihana >30C asteen helle oli hellinyt jo viikkoja. Viisi koneellista pyykkejä kuivui ennätysvauhtia kannelle viritetyillä pyykkinaruilla. Satamamaksu ei päätä huimannut 19 euron hinnallaan, siihen päälle sähkö ja vesi kulutuksen mukaan.

Vakava pappi kirkon pihalla.

Vakava pappi kirkon pihalla.

Kylä oli parin kilometrin päässä satamasta. Kyseessä on aito kreikkalainen kylä, jossa keskusaukiolla istutaan yömyöhään kahviloissa lasten leikkiessä suihkulähteen ympärillä – niin mekin. Mesolongiossa joka toisen ravintolan nimi on Byron. Brittiläinen runoilija Lord Byron kuoli täällä tultuaan taistelemaan Kreikan itsenäisyyden puolesta ottomaaneja vastaan. Siitä syystä kreikkalaisetkin pitävät häntä kansallissankarinaan.

Olimme matkalla ihmetelleet missä ovat kaikki pohjoismaiset veneilijät, kun emme olleet juuri keneenkään maanmieheen törmänneet aikoihin. Heti satamaan päästyämme huomasimme Ruotsin ja Tanskan liput ja seuraavana päivänä satamaan saapui kolme suomalaisvenettä! Hiljaisen, taatusti suojaisen ja rauhallisen sataman sijainti on erinomainen Corintin kanavaan nähden ja Joonianmereen tutustumiseen.Tänne voisi myös jättää veneen talvehtimaan edullisesti. Saamamme tarjouksen mukaan 6kk maissa nostoineen ja laskuineen maksaisi reilu 1500 euroa.

Yksi monista Mesolongion kirkoista.

Yksi monista Mesolongion kirkoista.

Mesolongionissa on rauhallista.

Mesolongionissa on rauhallista.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live