Close

Trizonia, Kreikka

12 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Trizonia, Kreikka
Trizonia, Kreikka
 

Trizonian marinaan oli ehditty rakentaa aallonmurtaja ja laiturit, sekä laittaa mooring lineja varten ketjut pohjaan, kunnes rahat loppuivat. Nyt satama on useiden veneiden säilytyspaikka ja joidenkin hautausmaa, mutta silti erittäin suosittu pysähdyskohde lomapurjehtijoille.

Trizonia on pieni kalastajakylä ripauksella turismia.

Trizonia on pieni kalastajakylä ripauksella turismia.

Sataman keskellä pilkottaa vedestä uponneen ketsin mastot. Kylkikiinnitys laituriin tai toisen veneen kylkeen on varmin kiinnittymistapa, sillä ankkuroituminen on hieman riskialtista mooringketjujen vuoksi.  Vettä saa rannasta puiden alta omalla letkulla ja roskiksetkin löytyy. Satama on erittäin suojainen ja sitä vastapäätä on vain kapea salmi, joka irrottaa saaren mantereesta.

Kylässä on muutama mukava taverna upean lahden rannalla. Pöydät ovat aivan veden äärellä ja näin heinäkuussa illalla ilma on kuin samettia, joten kyllä veneilijän kelpaa maistella simppeliä, mutta herkullista kreikkalaista ruokaa. Kylässä on pieni mini market, mutta ei muita palveluita. Yhteysveneellä näyttäisi pääsevän kätevästi mantereen puolelle palveluiden äärelle. Kylä oli täynnä kissoja ja lapset seurailivat myös kovaäänistä riikinkukkoa. Pikkuruinen soraranta oli lasten mieleen.

Laitureiden hieman ränsistynyt kunto ei haittaa kunhan veneen saa tukevasti kiinni.

Laitureiden hieman ränsistynyt kunto ei haittaa kunhan veneen saa tukevasti kiinni.

Lapset pääsivät seikkailemaan saarelle riikinkukon"metsästyksen" merkeissä.

Lapset pääsivät seikkailemaan saarelle riikinkukon”metsästyksen” merkeissä.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live