Close

Korintti ja Korintin kanava

22 Jul Posted by in Kohteet, Matkanteko | Comments Off on Korintti ja Korintin kanava
Korintti ja Korintin kanava
 

Korintti vaikuttaa kaupungilta, joka on kyhätty kasaan maanjäristysten jälkeen vähän kuin ohikulkumatkalla oleville. Jossain kauempana olisi kyllä vanhan Korintin rauniot, mutta kaupunki itsessään ei ollut mitenkään mieleenpainuva.

Korintin hieno heppapatsas.

Korintin hieno heppapatsas.

Korintin pieni satama oli täpötäynnä paikallisia kalastusaluksia ja muutama vierasvenekin oli sinne päässyt änkemään itsensä. Näimme pari purjevenettä kaupallisen sataman kyljessä, joten suuntasimme itsekin sinne. Paikka oli täysin tyyni saapuessamme, mutta iltakahveilta palatessa jostain tuli hyvin rauhatonta aaltoa sisään vaikkei edes tuullut ja se heilutti kylkeä ikävästi rujoa betonilaituria vasten. Onneksi aalto yöksi rauhoittui.

Noin merimaili kaupungista itään sijaitsee Korintin kanavan läntinen suuaukko. Kanava on melko tyyris, mutta kaunis nähtävyys ja tarjoaa vaihtoehdon koko Peloponnesoksen niemimaan kiertämiselle. Kanavan rakentamisen aloitti jo Nero vuonna 67 jaa. 6000 juutalaisen orjan voimin, mutta hanke jäi kesken. Viimein vuonna 1893 kanava valmistui. Kanavassa ei taida enää olla aivan yhtä paljon liikennettä kuin parhaimpina aikoina, sillä suurin osa matkustajalaivoistakin on kasvanut tänne liian isoksi.

Kanavan vesi on kuin vedellä jatkettua ouzoa.

Kanavan vesi on kuin vedellä jatkettua ouzoa.

Kanavaa lähestyttäessä soitetaan kanavan kontrollitorniin, josta meitä kehoitettiin odottamaan hetkinen. Pyörimme kanavan suulla puolisen tuntia kunnes edessämme oleva silta laskettiin pohjaan. Pilottikirjan mukaan odottelussa voi hyvin mennä kolmekin tuntia. Meiltä kanavan käyttö maksoi 150 euroa. Reilun kolmen mailin mittainen kanava on per maili maailman kallein.  Loppupäässä saimme vielä tankattua dieseliäkin paikalla olleesta tankkiautosta, joten kaiken kaikkiaan kanavareissu sujui erinomaisesti. Jatkoimme täältä suoraan Aeginan saarelle, kun kanavan loppupäässä ei ollut mitään hyvän tuntuista satamaa eikä lahtea.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live