Close

Aegina, Kreikka

22 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Aegina, Kreikka
Aegina, Kreikka
 

Aeginan satama oli  täpötäynnä. Se ei ole ihme, sillä Aegina on lähellä Ateenaa ja sieltä kaikki veneilijät suuntaavat tänne väljemmille vesille. Ehkä olisi pitänyt vain tylysti änkeä joidenkin veneiden väliin, mutta valitsimme sataman ulkopuolisen ankkuripaikan.

SONY DSC

Aegina.

SONY DSC

Auringonlaskut ovat aina yhtä kauniita.

Satamassa oli kova vilske ja meistä on selkeästi tullut rauhaa rakastavia ihmisiä, kun emme yhtään jaksaneet sitä liikenteen melua. Samasta syystä taisi jäädä Ateenakin meiltä väliin, vaikka se on mahtava kaupunki ja olemme siitä aiemmin nauttineet. Vaikka seuraavana päivänä satamaan olisi mahtunutkin, jäimme mieluummin ankkuriin ja kävimme kaupoilla kumiveneellä.  Onhan se kaasupullon ja ruokakassien raahaaminen toki vaikeampaa näin, mutta toisaalta kumpparilla pääsi silti lähemmäs kauppaa. Aeginasta löytyy hyvin kauppoja ja camping kaasua myydään ainakin kahdessa paikassa. Tavernoja on rantakatu täynnä. Piipahdimme myös satamapoliisin puheilla saadaksemme vihdoin purjehdusluvat kuntoon. Täällä se onnistuikin ja selvisi myös, ettei tätä dekpaa tarvitse enää nykyisin joka satamassa leimata, kerran kuussa riittää. Ehkä Kreikan julkisen sektorin leikkaukset alkavat näkyä tässäkin.

SONY DSC

Kumiveneajelulla ei voi välttyä kastumasta jos on pienikin aallokko.

Mustekaloja kuivumassa ravintolan terassilla.

Mustekaloja kuivumassa ravintolan terassilla.

Aegina on hyvin suosittu kohde sekä veneilijöiden mutta myös lauttamatkailijoiden keskuudessa ja satamaan on koko ajan tulossa ja menossa lauttoja ja kantosiipialuksia, joiden tuomat aallot heiluttavat laitureissa makaavia veneitä paikasta riippuen aika hurjastikin. Sataman ulkoreunan marina on varattu vain paikallisten veneille. Vierailijoiden määrästä huolimatta Aegina ei ole kuitenkaan menettänyt kokonaan kreikkalaisen pikkukaupungin tunnelmaa.

Uimassa oli ihana käydä 25C asteisessa vedessä. Kaislakin ui täällä ensimmäistä kertaa ilman pelastusliivejä veneen uimatasolta. Ne ovat aiemmin tuoneet tarvittavaa turvallisuudentunnetta syvässä vedessä, mutta taitava tyttö näyttää pysyvän pinnalla hyvin ilmankin. Kaiusta taas ei avovedessä uiminen houkuta ollenkaan, pelkää “meriköllejä” liikaa ; ).

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live