Close

Dodekanesia: Kalymnos ja Kos

03 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Dodekanesia: Kalymnos ja Kos
Dodekanesia: Kalymnos ja Kos
 

Dodekanesiaan on Kyklaadeilta mukava päivämatka. Reitillä puhaltaa usein meltemi kaukaa ja kovaa, joten on hyvä valita ylitysajankohta huolella. “Respect the Meltemi” – kuten Tim ystävämme asian ilmaisi…

Kalymnos

SONY DSC

Kaisla Emboriuksen rannassa

Pitkän kuusikymmenmailisen merimatkan jälkeen oli taivaallista pulahtaa uimaan Emborios (/Voros bay) lahden kirkkaaseen veteen. Rannan Dreamcatcher- ravintolassa hiekkarannalle asetetulla pöydällä nautittu illallinen kruunasi hyvän päivän. Nautimme ehdottomasti koko Kreikan parhaan kreikkalaisen salaatin, kokin mahtavat kasviskäärö-terveiset ja tuoreet kala-annokset. Uudehko perheravintola nojasi isän kalastustaitoihin, äidin resepteihin, veljen hunajaan, toisen veljen kokkaustaitoihin ja siskon mahtavaan asiakaspalveluun. Tapasimme itse kokinkin ja juttelimme pitkään.

SONY DSC

Näkymää Dreamcatcher-ravintolasta

Lahdessa on ravintoloiden poijuja, joihin asiakkaat voivat kiinnittyä. Ne ovat aiemmin olleen nimikoituja, jokaiselle ravintolalle omansa, mutta viime vuonna systeemi on muuttunut, ja poijunkäyttäjät saavat itse valita mieleisensä ravintolan rannasta. Lahtea ympäröivät Kalymnoksen saaren puolella korkeat vuoret ja sitä suojaavat merelle päin korkeat saaret. Se ei kuitenkaan estä Meltemiä kiihdyttämästä vauhtiaan vuorenrinnettä alas. Pelkässä poijussa oleilu taisi olla meille liian uutta, sillä nukuimme pari yötä tosi huonosti: ensimmäisen siksi ettei tuullut ollenkaan sillä seurauksella, että poiju kolisi jatkuvasti kylkeä vasten ja toisen siksi, että kovapuuskainen meltemi liikutteli poijun ketjua hurjan äänekkäästi.

SONY DSC

Iida ja Fredde

Hannan serkku Iida poikaystävä Fredden kanssa ajeli skootterilla läheisestä Massourin kylästä Emboriokseen. Vietimme hauskan päivän purjehtien pikku lenkin Telendoksen saaren ympäri, uiden ja nauttien Kreikan herkuista. Kaislakin sai uutta uimaseuraa (Iida joutui kilppariuinnin uhriksi ; ) . Illalla vielä söimme uudestaan Dreamcatcher-ravintolassa, josta saimme kotiin viemisiksi ravintolan omia oliiveja ja ravintoloitsijan veljen edellisenä päivänä purkittamaa hunajaa!

Kos

Kosin linnake näkyy hyvin marinan suuaukolta

Kosin linnake näkyy hyvin marinan suuaukolta

Kosin marinassa oli hyvä rantautumispalvelu. Tupaten täydestä marinasta saimme varattua vain yhdeksi yöksi paikan. Saapuessamme tuuli kovaa suoraan takaa. Satamapoika piti keulamme irti laiturista kumiveneellä vetäen koko rantautumisen ajan. Se oli mahtava apu haastavassa tilanteessa. Vieressämme vilkutteli suomalainen S/Y Penelope, jonka materiaaleja olemme aiemmin katselleet mielenkiinnolla netissä.  Marinassa oli ok ravintola ja pari hyvin varusteltua venetarvikeliikettä. Minimarket oli sekin positiivinen yllätys – vaikkei kauppalaskumme kovin iso ollutkaan, ystävällinen kaupan setä antoi jääkaappikylmän valkkaripullon kaupan päälle ja sisältyipä hintaan vielä ostosten kuljetus veneellekin. Kosin vierailumme jäi lyhyeksi, sillä Kosin marina ei pystynyt lupaamaan useampaa yötä tilanpuutteensa vuoksi ja halusimme päästä rauhassa valmistelemaan Hannan ja lasten kotiinpaluuta veneensiivouksineen. Siispä suuntasimme jo seuraavana päivänä Turkkiin.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live