Close

Bodrum, Turkki

08 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Bodrum, Turkki
Bodrum, Turkki
 

Nykyistä Bodrumia monet pitävät itä-Välimeren St. Tropezina, joka on tunnettu yöelämästään ja varakkaista vieraistaan. Aiemmin Halikarnassos -nimellä tiedetty kaupunki oli kuuluisa mm. kirjoitetun historian isänä tunnetun Herodotoksen kotikaupunkina sekä kuninkaansa Mausoloksen hautakammiosta, jota pidettiin yhtenä antiikin 7:stä ihmeestä.

SONY DSC

Bodrumin marinaan oli hankala tehdä varausta. Tähän aikaan vuodesta satama on hyvin suosittu, mutta olimme jo varailleet lentoja täältä Suomeen ja vieraille Suomesta tänne. Saimme lopulta paikan pariksi viikoksi sillä ehdolla, että saatamme joutua siirtämään venettä marinan sisällä. Turkkiin sisään kirjautuminen hoitui pakollisen agentin avustuksella helposti mutta kalliisti.

SONY DSCHintavassa marinassa on hyvät palvelut. Satamapojat auttavat veneet paikoilleen tehokkaasti ja ilmastoidut suihkut ovat ihan must näissä lämpötiloissa (+40C). Tarvitsimme vettä, sähköä, roskikset ja pesulapalveluita, sillä aloitimme täällä veneen talviteloille laiton tekstiilien pesulla. Sataman pesula on mielenkiintoisen kaoottinen paikka, mutta saimme siellä tehokkaasti pesetettyä matot, biminin sekä ulkopehmusteiden suolaiset päälliset. Pesutupia täältä on turha hakea eikä laiturilla saa pestä mitään pesuaineilla, joten palvelupesula on ainoa vaihtoehto. Sekin kyllä hyvin edullinen.

SONY DSCSatamassa on pieni Carrefour Market -ruokakauppa, mistä saa välttämättömät tavarat, mutta ei täällä ruokaa kannata veneessä tehdä, ei hinnan eikä kuumuuden puolesta. Ravintoloissa on valinnanvaraa. Paikallinen lihapulla/varras- ruoka on useimmiten hyvinkin edullista. Bilettäjälle tämä olisi todennäköisesti mieluinen paikka – rannan baareissa poppi soi myöhään yöhön asti. Oasis ostoskeskus tarjoaa paljon merkkivaateliikkeitä, mutta ei varsinaisesti helpotusta helteeseen, sillä putiikit sijaitsevat ulkona.

Bodrumin linna on hieno nähtävyys, jota ei kannata jättää väliin. Parinkymmenen liiran sisäänpääsymaksulla pääsee kiertelemään hienolle linnan alueelle ja lukuisiin museotiloihin. Basaarikin löytyy, josta kävimme vastentahtoisesti tinkaamassa pari matkalaukkua. Taisimme löytää basaarin ainoat matkalaukut, jotka olivat GucciPrada-jäljennösten sijaan paikallista designia! Täällä basaarissa sisäänheitto on kuitenkin maltillista eikä edes kovin piinaavaa. Uimarantoja ei ole ihan keskustassa, mutta lähistöltä niitä löytyy ja pitääkin vielä tänään käväistä lasten kanssa kastelemassa varpaita Välimeressä ennen huomisia lentoja Suomeen!

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live