Close

Kesä Välimerellä

08 Aug Posted by in Lapset, Merielämää | 2 comments
Kesä Välimerellä
 

Marokon rankkojen meriosuuksien jälkeen koko Välimeri on tuntunut lastenleikiltä. Atlantin aaltoja ei ole tullut ikävä varsinkaan näin lapsiperhemiehistöllä. Säitä on saanut katsoa tarkkaan, mutta mitään ikäviä kelejä emme kohdanneet.

Vuoden 2012-13 perhepurjehduksen reitti kokonaisuudessaan.

Vuoden 2012-13 perhepurjehduksen reitti kokonaisuudessaan.

Yhdessä kesässä on saanut tutustua Espanjaan, Italiaan ja Kreikkaan, kuukausi kuhunkin. Alussa aikataulu näytti ehkä hieman tiukalta, mutta nyt tuntuu, ettei kiirehtiä tarvinnut. Aina kuukauden loppupuolella oli jo valmis maistelemaan jonkun muunkin maan keitoksia. Päivämatkat eivät myöskään venähtäneet liian pitkiksi. Toki matkan varrella jäi paljon hienoja paikkoja väliin, mutta pääseehän niihin toistekin. Keskimäärin koko reissulla liikuimme noin 18 mailia päivässä (jaettuna kaikille päiville) ja olimme keskimäärin 3,7 päivää kohteessa kerrallaan (108 kohdetta yhteensä). Siitä Välimerellä (2099 mailia) taas tahti oli 21 mailia päivässä, 1,9 päivää per kohde (52 kohdetta yhteensä).

Amorgoksella

Amorgoksella

Kreikka oli aivan mahtavaa aluetta lasten kanssa purjehdukseen. Lapset ovat saaneet pulikoida kirkkaissa vesissä ja hiljaisilla rannoilla mielin määrin. Lämpötilat olivat heinäkuussa ihanteelliset ja kreikkalainen ruoka maistui hyvin. Elämisen edullisuuskaan ei haitannut ollenkaan! Kreikan saariston rauhaan tottui niin hyvin, että Turkin Bodrumissa koimme varsinaisen kulttuurishokin, kun hälinää riitti ja ihmiset olivat yhtäkkiä kiireisen ja välinpitämättömän oloisia. Onneksi Turkistakin löytyy paljon rauhaa kaupunkien ulkopuolelta.

Kun on tänne Välimeren parhaaseen kulmaan saanut veneen siirrettyä, ei täältä halua heti lähteä takaisin Atlantille. Siispä Talisman jää tänne näillä näkymin pariksi kaudeksi. Talvella täällä ei kuitenkaan ole hyvä purjehtia, eikä brittivanhusten talven liveaboard-kommuunit kovasti innosta. Turkissa kausi jatkuisi mukavasti lokakuun loppuun. Kaislan tokaluokan sujuvan aloituksen vuoksi jätämme kuitenkin kauden lyhyeksi ja palaan jo nyt elokuussa lasten kanssa Suomeen.

Lapset ja Trizonian poni.

Lapset ja Trizonian poni.

Ari jää vielä kuukaudeksi nauttimaan Turkin ihanista luonnonlahdista poikaporukalla ja lopulta vene nousee Marmariksessa ylös. Siitä on hyvä jatkaa ensi kesänä rauhallista kiertelyä näillä kulmilla! Ajatukset ovat tässä reilun vuoden aikana kääntyneet siihen, ettei tämä purjehdus todellakaan ollut mikään “once in a lifetime” kokemus, jonka jälkeen palataan vastentahtoisesti arkeen, vaan haluamme yhdistää elämäämme purjehdusta ja työtä sopivissa määrin ja joustavasti vastaisuudessakin; ettei tarvitse enää ottaa “irtiottoa” mistään vaan palata tähän elämäntyyliin aina kun siltä tuntuu niin pitkäksi aikaa kun sillä kertaa maistuu.

Näin 7104:n merimailin jälkeen voi todeta, että lapsiperheenä voi turvallisesti ja mukavasti purjehtia pitkiäkin matkoja.  Kun valitsee purjehdussäät huolella voi nauttia kivasta yhdessäolosta, loputtomista seikkailuista uusissa paikoissa ja täydellisestä rutiinien puutteesta.

Koko perhe Castellammare di Stabiassa.

Koko perhe Castellammare di Stabiassa, taustalla Vesuvius.

Ari kirjoittanee vielä ainakin Kreikan purjehdusosuuksista ja tulevasta Turkin kierroksesta artikkelin, minä lasten kanssa toivotan hyvää syksyä ja palataan taas ensi keväänä/kesänä blogin pariin!

Hanna

Btw. tänäkin vuonna maailmalle on lähtenyt Maestro 35:ia… ainakin SY Calimera ja SY Katariina . Kannattaa myös tsekata SY Manta matkalla Chileen.

 • Twitter
 • Facebook
 • E-Mail
 • LinkedIn
 • Windows Live
 1. Hannu Laurila08-09-13

  Moi Ari!
  Tarkistapas ne turkin mestat huolella ja raportoi! Me ollaan tulossa Göcekiin lokakuussa. Tullaan hoskilaisten kanssa viikoksi seilaamaan…

  • sytalisman08-14-13

   Erinomaista, minäpä laitan raporttia tulemaan! Göcek on aiempien kokemusteni perusteella mitä mahtavin alue purjehdukselle, mutta todellakin hinnat täällä ainakin Bodrumin perusteella ovat nousseet selkeästi.Laitan päivitettyä tietoa kun ollaan paikat käyty tarkistamassa.