Close

Miten rahoittaa veneilyelämäntyyliä 101: kirjoita appsi!

11 Jun Posted by in Merielämää | Comments Off on Miten rahoittaa veneilyelämäntyyliä 101: kirjoita appsi!
Miten rahoittaa veneilyelämäntyyliä 101: kirjoita appsi!
 

Matkaveneilyn yksi ikuisuusongelmista on sen vaatima aika ja raha – toisaalta jos matkalle on jo lähtenyt, voi toista hyödyntää toisen luomiseen. Perinteisiä tapoja hankkia varoja veneilyelämäntapaa harjoittaessaan on kirjoittaa artikkeleita, soittaa kitaraa, tarjoilla tai korjata toisten veneitä. Me lisäisimme listaan vielä yhden, julkaise appsi! Pitkälti ainoa asia, jota erityisesti tarvitaan tämän tekemiseen, on aika.

Halusimme kokeilla tätä reittiä ja samalla kehitellä aikaan ja paikkaan sitoutumatonta, mielekästä tekemistä aivoille. Kehittelimme ideoita perustuen teemaan, josta matkamme osaltaan on saanut meidät kiinnostumaan: elämänlaatu ja ihmisen hyvinvointi. Aiheena appsillä voi olla toki aivan mikä tahansa. Lopputulemana suurisuuntainen suunnitelmamme tiivistyi sarjaksi pienempiä kokonaisuuksia, joista ensimmäinen julkaistiin tänään, samalla kun lämmittelemme täällä Marmariksen Yacht Marinassa Turkissa.

Appsin kehittämisessä ensimmäinen vaihe on ideointi, johon tarvittava aika veneilijältä hyvin löytyykin vaikkapa yövuorossa tähtiä tuijotellessa. Toinen vaihe on opiskella mobiilitekniikoita, joista on tietoa laajamittaisesti helposti saatavilla. Tokihan tämä kohta on hieman ensialkuun pelottava, mutta työkalut ovat nykyään kehittyneet huimasti. Itse halusimme hyödyntää pelillisyyttä ja kolmiulotteista kokemusta, joten päädyimme kehittämään omaamme Unity3D -työkalulla. Unityn hyvä puoli on siinä, että sen ympärille on kehittynyt kokonainen ekosysteemi ja pikkurahalla on saatavissa erilaisia tapoja nopeuttaa kehitystyötä. Monia muitakin hyviä työkaluja on, jotka eivät nekään välttämättä vaadi varsinaisen koodin kirjoittamista käsin. Taas kerran, tämäkin vaihe vaatii vain aikaa ja ainakin silloin tällöin toimivan Internet-yhteyden.

Kolmannen vaiheen, eli jakelun, ovat Apple ja Google tehneet jo puolestasi. Ennen julkaisua (joka sekin vaatii vain aikaa) kannattaa pohtia voitko appsiasi markkinoida jotenkin, koska tämän kanavan ainoa heikkous on jo julkaistujen appsien suuri määrä.

Nyt 11.06.2014 vihdoin julkaistava ensimmäinen appsimme on nimeltään “Trails of Zen – BrickWall”. Klikkaa allaolevaa linkkiä, jos haluat nähdä miten onnistuimme ja mahdollisesti ostaa appsimme:

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40

Täältä löytyy myös lisää pohdintaamme “Tee-se-itse App” -aiheesta englanninkielellä: www.trailsofzen.com

 

 

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live