Close

Marmaris Yacht Marina

13 Jun Posted by in Kohteet | Comments Off on Marmaris Yacht Marina
Marmaris Yacht Marina
 

Kesän matka starttaa Marmariksesta. Ari oli valmistellut venettä reilun viikon ja muun miehistön kanssa vielä sisätilat puunattiin lähtökuntoon. Ikävä tosi asia on, että talvi ulkona, vaikkakin näin etelässä, ei tee veneelle hyvää… mm. keulahytin luukku oli taas hieman vuotanut. Mutta nyt taas vene kiiltää ja voi jatkaa hyvin mielin matkaa. Tarkoitus oli lähteä jo eilen. Vasta lähtötohinassa huomasimme, että kumiveneen toinen pohjalevy oli vuotanut tyhjäksi ilmasta. Venttiilin viereistä vuotoa yritettiin paikkailla sikaflexillä tuloksetta. SONY DSCAurinko oli tehnyt tehtävänsä ja vanha kumivene oli jo aika tahmea monesta kohtaa. Kumiveneen suojus edellisellä reissulla olisi estänyt sulamisen. Toimiva kumivene on tämän kesän reittisuunnitelmassamme ehdoton varuste, joten ei auttanut kuin marssia kauppaan.

Marmaris Yacht Marinasta ja kaupungilta veneilijä löytää erinomaiset palvelut. Kyseessä on varsin edullinen satama (meiltä 6,7 eur/pv näin kesäkuussa). Kaupungilta marinaan on matkaa Dolmus-pikkubussilla parikymmentä minuuttia – mikä ei ole välttämättä huono asia 😉 Alue on karun teollinen ja sen ainoasta ravintolasta saa kyllä erinomaista ruokaa asiallisella palvelulla, mutta vaihtelu ei olisi pahitteeksi.

Uima-altailla viilentyi kivasti kuumina päivinä.

Uima-altailla viilentyi kivasti kuumina päivinä.

Ravintola palvelee myös uima-altaalla. Allasalue houkutteli varsinkin lapsia porealtaalla ja viilennyksellä kuumuuden keskellä. Näin kesäkuun puolivälissä Marmariksessa on jo kuuma, mutta illat ja yöt ovat vielä mukavan viileitä.

Paikallisia uutisia veneilijäyhteisölle

Paikallisia uutisia veneilijäyhteisölle

Marmariksessa asustelee suuri eri kansallisuuksista koostuva live-aboard yhteisö. Veneilijöiden “kirjasto” on mahtava ja valikoima vastaa lähes espoolaista sivukirjastoa, myös skandinaavinen osasto on laaja. Siellä sai kätevästi vaihdettua kesäksi lukemista. Live-aboardeilla on jopa oma radiolähetys!

Hermann ja Erika katsoivat talvella veneen perään.

Hermann ja Erika katsoivat talvella veneen perään.

Yacht Marina oli hyvä paikka veneen talvisäilytykseen, nosturinkäsittely oli asiantuntevaa ja palveluita on paremmin saatavilla kuin missään koko matkamme varrella. Täältä löytyy kaikki korjauspalvelut, huoltotyöt ja löytyy joku katsomaan veneesi perään. Venetarvikeliikkeiden tarjonta ylittää huomattavasti mm. Helsingin, joka on jo lähtökohtaisesti erittäin hyvin varustettu kaupunki. Käytimme runko- ja pohjatöihin Ali Sayginin yritystä ja yleiseen veneen tarkasteluun Germany Marine Serviceä. Germany Marine Servicen Erika ja Hermann olivat luotettavia ja mukavia ihmisiä ja auttoivat myös löytämään sähkömiehen älykkään moottorilatauksen uudelleen käyttöönottoon, joka on siis erityisosaamista vaativa toimenpide sekä auttoi rakentamaan meille laakonkisillan peräedellä rantautumiseen, jonka avulla voimme käyttää Kreikassa keula-ankkuria ja sen vinssiä rantautuessa. Heidän laskunsa oli poikkeukksellisen kohtuullinen, joten suositus on erittäin paikallaan!

Lapset saivat tällä kertaa valita maton :)

Lapset saivat tällä kertaa valita welcome-on-board-maton 🙂

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live