Close

Didim Marina, Altinkum Turkki

21 Jun Posted by in Kohteet | Comments Off on Didim Marina, Altinkum Turkki
Didim Marina, Altinkum Turkki
 

Didim Marinassa on huikean hyvä palvelu. Marina itsessään on valtava pinta-alaltaan ja siksi se ehkä tuntuu hieman sieluttomalta ensi silmäyksellä. Hinta (40eur/yö meiltä) on tällä rannikolla suhteessa korkea. Laituria lähestyttäessä satamapoika hyppäsi kyytiin kiinnittämään “limanarun” toisen hoidellessa peräköydet laiturilta.

Apollon Didymaeuksen temppeli.

Apollon Didymaeuksen temppeli.

Yacht Clubilla pääsee hienolle uima-allasalueelle – jos ei häiriinny valkokäsineisistä tarjoilijapojista, joita pörrää asiakkaiden lukumäärään nähden aivan liikaa allasalueella ja sen ravintolassa. Ravintola on ok mutta tietysti reippaasti ylihintainen. Alueelta löytyy myös Carrefour Express, josta saa itselleen ja ostoksilleen shuttle “bus”/golfauto kuljetuksen laiturille. Ostarissa on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Upstairs- ravintola. Paikan grillattua tuoretta kalaa ja kasviksia parempaa dinneriä saa hakea.

Meduusahirviön kuvat suojelivat temppeliä.

Meduusahirviön kuvat suojelivat temppeliä.

Syy tänne marinaan tuloon oli pyykkihuollon lisäksi tietysti historia. Apollon Didymaeuksen temppeli sijaitsee Altinkumissa parinkymmenen minuutin automatkan päässä marinasta. Temppeli oli kuuluisa oraakkelistaan, joka oli Delfoin jälkeen antiikin ajan kuuluisin ennustaja. Itse temppeli on luultavasti lajissaan maailman suurin ja se ei koskaan täysin valmistunut kymmenien vuosien rakennusurakasta huolimatta. Pylväiden mittasuhteet ovat ällistyttävät.

Dolmus busseilla seikkailimme temppelialueen lisäksi ympäri kylää.SONY DSC Ja täytyy myöntää, että hyppäsimme kerran väärään bussiin, mutta näimmepä lisää turistikylien ihanuutta ; ) Kylästä löytyy kunnon turremeininkiä basaareineen, mutta sisäänheitto kauppoihin on melko maltillista ja kiihkotonta.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live