Close

Kaislan ja Kaiuksen ensimmäinen pitempi avomeriosuus

16 Jun Posted by in Lapset | Comments Off on Kaislan ja Kaiuksen ensimmäinen pitempi avomeriosuus
Kaislan ja Kaiuksen ensimmäinen pitempi avomeriosuus
 

Kaisla ja Kaius ovat olleet veneellä lyhyitä aikoja vauvasta asti. Veneelle on kaipailtu koko viime talvi, joten muutto veneeseen tuntui heistä ainoastaan kivalta ja jännältä. Molemmat odottavat kovasti uusia saaria ja maita. Jostain kumman syystä päivät merellä ovat meidän lasten kanssa astetta helpompia kuin päivät laiturissa. Väli Porkkala-Visby sujui hienosti.

Aamiaisen tekoa veneessä

Vauhdikkaamman päivän lapset olivat suurimmaksi osaksi kannella biminin alla, kun taas
sumuinen ja tyyni päivä kului salongissa. Salonki olikin erilaisten kiipeily- piirrustus- yms. leikkien jälkeen aikamoisessa kunnossa. Mukaan on varattu vuorellinen kirjoja, askartelutarvikkeita, piirrustusvälineitä, pelejä, pikkuautoja sekä koko DVD varasto tylsimpien hetkien varalle.Kannella lapset ovat aina liivit päällä,eivätkä saa mennä sitloodan ulkopuolelle harhailemaan. Kovempien kelien varalle on vielä turvavaljaat. Yöt sujuivat kivasti ja lapset nukkuivat normaalit yöunet. Päikkäritkin maistuivat molemmille, isommallekin pienen alkuvastustelun jälkeen. Reilu pari vuorokautta yhtäjaksoisesti veneessä näytti olevan lapsista varsin mukavaa. Toki energiaa riittikin sitten reippaasti juoksenteluun Visbyssä.

Työnjaollisesti vahtivuorossa oleva on päävastuussa myös lapsista, että toinen saa levätä. Käytännössä tämä tietysti joustaa tilanteen mukaan. Koti-ikävästä ei vielä tässä vaiheessa ole tietoakaan kun veneessä on asuttu vasta reilu viikko. Skypetys isovanhempien kanssa on kuitenkin jo testattu vastaisuuden varalle.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live