Close

Visby

16 Jun Posted by in Kohteet | 2 comments
Visby
 

Visbyn vierasvenesatama Gasthamn Visby sijaitsee aivan muinaisten kaupungin muurien vieressä.

Satamaan on helppo tulla. Sisääntulo on tilava, sillä sitä käyttävät myös suuret Destination Gotland- autolautat. Kesäkuun alku on vielä low seasonia, joten satamassa oli reilusti tilaa.Vieraspaikkoja on 250, joista osa, eli aallonmurtajan poijut eivät vielä olleet kesäkuussa edes käytössä. Kiinnitykseen on poijuja, ja isommille veneille kylkikiinnitysmahdollisuus (valkoiseksi maalattuja renkaita korkeaa laituria vasten). Osa poijuista on suomalaisittain liian lähellä laituria ja poiju jää veneen kylkeen. Sisimmän satamanurkan vesi on likaista. Satama vaikuttaa suojaiselta, ainoastaan kova lounaistuuli voi aiheuttaa merenkäyntiä. Syvyyttä on reilusti. Satamaksu on 260kr/yö sis. sähkö 35 jalkaiselle veneelle. Satamakonttori on auki yhdeksästä viiteen, samoin tankkausmahdollisuus. (500 kr lisämaksulla tulevat paikalle myös muihin aikoihin).

Vanhan kaupungin keskustaa

Sataman hieman hassu korttisysteemi herätti tunteita. Mihinkään ei pääse ilman korttia, johon ladataan 100 kruunua. Kortilla aukeaa vessat, roskikset, ja suihku muutamaksi minuutiksi kerrallaan. Suihkutilat ovat vanhat ja kylmät. Pesutupa toimii 10kr kolikoilla (2×10/kone). Lähin ruokakauppa on pieni ja kallis (Stortorgetilla). Isompaan (Södercentrum) on melkoinen kävelymatka kantamuksien kera. Onneksi satamasta voi lainata tunnin ajaksi auton ilmaiseksi kauppareissua varten! Langaton nettiyhteys (8 h käyttö) maksaa 40kr/vuorokausi ja toimii moitteettomasti ainakin sisemmällä satamassa. Ilmaiseksi nettiin pääsee läheisessä kirjastossa.

Visbyytä kiertää Euroopan parhaiten säilyneet keskiaikaiset kaupunginmuurit

Visbyn vanha keskusta sellaisenaan on mahtava. Otimme lasten riemuksi pienen nähtävyysjunan, joka kesti noin 20 minuuttia (180kr/2 aikuista 2 lasta) ja antoi yleiskuvan kaupungista. Kaupunki on täynnä kivoja ravintoloita ja hienoja puistoja. Aamulenkki merenrannassa kulkevaa kävelykatua pitkin motivoi juoksemaan loputtoman pitkään. Kaupungin muurin ympäri kulkee myös upea lenkkipolku. Aamupala kannattaa kasata koriin ja suunnata läheiseen Botanical Gardeniin nauttimaan se kukkaloiston keskelle.

 • Twitter
 • Facebook
 • E-Mail
 • LinkedIn
 • Windows Live
 1. Kalle06-16-12

  Visby on kyllä mukava paikka, mutta tyyris kaljoitteluun.. Ainakin silloin kun 19 vuotiaana siellä kävin (tosin muistaakseni silloin kalja oli aika kallista kaikkialla).

  Oletteko seuraavaksi matkalla bornholmiin? Sekin jäi omilta reissuista hyvin mieleen. Sitten Saksan kaupunkeja? Vai Kööpenhaminaan? Helgoland on sitten nähtävä, jos ette kierrä sillan alta. Kiel oli hyvin suoraviivainen ja tylsä osuus, kenties omalla laivalla ja omalla ajalla sieltäkin löytää pysähtymispaikkoja.

 2. Hanna06-16-12

  Niin, lapsiperheissähän tuo kaljoittelu jää suhteellisen vähäiseksi ;)Huomenna suuntaamme kohti Kalmaria, josta sitten mainitsemaasi Bornholmiin. Sieltä Köpikseen tapaamaan kavereita ja ottamaan siskoni kyytiin. Kuulemma Helgoland on usein tosi täynnä, mutta laitetaan harkintaan!