Close

Byxelkrok

21 Jun Posted by in Kohteet | Comments Off on Byxelkrok
Byxelkrok
 

Pysähdyimme matkalla Visbystä Kalmariin Byxelkrokiin Öölannin pohjoiskärkeen vetämään henkeä kun sää uhkasi pahentua muutenkin aika kovan päivän jälkeen. Navtex antoi myrskyvaroituksen, joka oli aikaistunut ja siirtynyt edellisestä ennusteesta. Vinkin Byxelkrogista saimme Visbyssä s/y Parsecin Juhalta. Kalmarsundin karttasarjassa satama oli merkitty aika erilaiseksi kuin mitä se todellisuudessa oli. Venepaikkoja oli paljon ja syvyyttä näytti riittävän suurimmassa osassa satama-allasta.

Byxelkrok on entinen kalastajakylä, jota on kaupallistettu isolla kädellä. Satamassa on paljon kahviloita ja ravintoloita sekä pikkubutiikkeja pienissä tönöissä. Rannassa on myös hotelli ja todennäköisesti lämpimämmällä säällä ihan mukava uimaranta. Kaffe Hamnetista sai edullisesti hyvät savukala-annokset ja pizzat. Sataman sijainti on todella hyvä Visby- Kalmar reitillä.  Ei ehkä mikään idylli, mutta kylä oli ihan rento ainakin näin sesongin ulkopuolella.

Alle 50jalkaisilta veneiltä maksut oli 180kr /yö ja 20kr/sähkö. Kiinnittymiseen on poijuja laiturissa sekä korkeahkoa aallonmurtajaa vasten. Vessat ja suihkut ovat vanhahkot, mutta ihan siistit. ICA- ruokakauppa löytyy “kylältä” noin 600 metrin päästä satamasta. Satamaan pääsee jonkin verran maininkia aallonmurtajan takaa ja lähelle parkkeeraava autolautta aiheuttaa omat aaltonsa

Aurinkoiseen Öölantiin olisi voinut tutustua paremminkin, mutta Kalmar kutsui jo seuraavana päivänä.

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live