Close

Kalmar

22 Jun Posted by in Kohteet | Comments Off on Kalmar
Kalmar
 

Kalmarin satamaa lähestytään pohjoisesta kapeaa ränniä pitkin, Öölantiin johtavan sillan ali (korkeus 36 metriä). Vierasvenesatama levittäytyy laajalle alueelle kaupungin edustalle. Satamassa kiinnitytään poijuihin ja 35 jalkaiselta yöpyminen sähköineen maksoi 240kr/yö. WLAN sisältyy hintaan. Juhannuksentienoilla satamassa oli hyvin tilaa. Suihkutilat olivat hyvät ja pesutupa edullinen. Keskustan ostoskeskuksessa sijaitsevaan Coop ruokakauppaan on vajaa kilometri matkaa. Meillä ostokset kulkivat kätevästi fillarin ohjaustangolla ja tarakassa. Kalmarissa on myös laajat shoppailumahdollisuudet sitä etsivälle (kaupungin esitteet retostelevat 170:llä butiikilla).

Hienointa kaupungissa on linna, joka jää sataman eteläpuolelle. Lapsille linna oli  upea kokemus. Kaisla oli todella kiinnostunut esillä olevasta

Tyttäremme halusi dokumentoida 600 vuotta vanhaa pukuloistoa

kuninkaallisesta pukuloistosta ja kuninkaallisten kuvista, kun taas Kaiusta innosti ritarijutut. Linnan viereinen puisto vanhoine, isoinen puineen ja kukkaloistoineen oli rentouttava paikka. Olimme Kalmarissa juhannuksena, joten pääsimme todistamaan juhannuksen viettoa ruotsalaisittain juhannussalkoineen ja yhteistansseineen. Suurin osa väestä oli varmasti paennut mökeilleen, mutta ihan kiitettävä määrä lapsiperheitä oli kokoontunut Stensön puistoon, joka näytti olevan karavaanareiden suosiossa. Ensin koristeltiin salko ja tehtiin jokaiselle seppeleet päähän, sitten yhteistuumin salko nostettiin pystyyn ja sen ympärille ryhmityttiin piireihin laulamaan ja tanssimaan tutunkuuloisia lallatuksia. Vähän erilainen juhannus tällä kertaa.

Satamassa tapasimme Mikon ja Tarjan, jotka olivat kotimatkalla veneenhakureissulta Hollannista. Tutustuimme heidän erityisen tilavaan Contest 35 purjeveneeseensä ja vietimme mukavan iltapäivän ja illan yhdessä. Mikko on tuttu kesäpurjeen koulutuksilta. Myös Visbyssä tapasimme Kesäpurjelaisen,  Mikan, joka oli Köli’n’allella liikenteessä.

Kaisla tunnisti itsestään kuninkaallisia piirteitä fiilistellessään linnassa

Taitettava polkupyörämme on oiva kulkujuhta, joka korvaa myös lastenrattaat täysmääräisesti

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live