Close

Jumissa Karlskronassa

26 Jun Posted by in Matkanteko | Comments Off on Jumissa Karlskronassa
Jumissa Karlskronassa
 

Kalmar -> Kristianopel -> Karlskrona (yht. 81 mpk)

Näyttää siltä että Ahti ei halua antaa meidän perhepurjehtijamentaliteetilla päästä merenkulkijoiden Bornholmiin, vaan olemme pakottuneet pysymään Ruotsin rannikolla jatkuvien kovan tuulen varoitusten vuoksi.

Ensimmäinen yritys – Kalmar -> Kristianopel 23.6.2012

Lähdimme varsin suotuisan sääennusteen johdolla kohti Bornholmia klo 1040, koska venehuoltoasema oli auki vain 2 tuntia juhannuslauantain vuoksi. Matka eteni suotuisasti kohti Öölannin eteläkärkeä, kunnes eräs tumma pilvi muutti koko meren hetkessä hyvin tuskaiseksi – aallot olivat täysin vastaisia ja tuuli puuskissa 14 m/s. Ilmiö tuntui paikalliselta ja sitä se varmaan olikin, mutta jotenkin siinä tapellessa koko momentumimme oli menetetty ja päädyimme lepäämään idylliseen Kristianopeliin ja yrittämään etenemistä seuraavana päivänä uudestaan. Kristianopel oli miellyttävän oloinen ja rento mesta, jossa juhannustunnelma oli vielä voimissaan lauantai-illan  rauhassa. Edelleen ihmetyttää kuinka täydellisen suojan paikka meille tarjosi.

Toinen yritys – Kristianopel -> Karlskrona 24.6.2012

Illan sääennuste tarjosi meille juuri ja juuri riittävän sääikkunan, jolla päästä Bornholmin Rönneen, jos lähdemme liikkeelle aikaisin ja niinpä lähdimme liikkeelle jo klo 0600. Reissusta ei ollut ennustettu erityisen miellyttävää, koska iltapäivästä ja illasta piti sataa runsaasti, mutta kova hinku päästä pois Ruotsista ajoi meitä eteenpäin. Homma lähti käyntiin käsikirjoituksen mukaan, mutta sitten VHF alkoi toistamaan “gale warning”, “gale warning” ja siellähän se Navtexissakin istui: runsaiden sateiden lisäksi illaksi luvattiin 14 -> 16 m/s. Tiesin aiemmastakin kokemuksesta millaisia aallot Bornholmin ympäristössä voivat olla ja olin myös Kalmarissa saanut kanssaveneilijältä suosituksen välttää Bornholmia kovalla tuulella, joten taas päädyimme palaamaan Ruotsin puolelle. Matkasta kehkeytyi kilpajuoksu sadepilvien kanssa, joka päätyi tasapeliin.

Jumissa Karlskronassa

Kovaa tuulta oli ennustettu pariksi päiväksi ja sitä on satamassakin, (Tallebrygga) riittänyt. Meillä ei ole ollut mahdollisuuksia kovan vastatuulen vuoksi harkita lähtöä pariin päivään ja päivät ovatkin kuluneet huoltotöissä ja tavaroiden paikkoja etsiessä. Sateinen kaupunki on jäänyt hieman tuntemattomaksi, mitä nyt kävimme porukalla varsin hienossa merimuseossa, Karlskronalla kun on vuosisatainen perinne Ruotsin laivaston päätukikohtana.

Olemme Hannan kanssa nyt molemmat valmiit jättämään Ruotsin huomenna tällä kertaa lopullisesti, eli pyrimme purjehtimaan suoraan Kööpenhaminaan, koska vaikka tuulet ovat ennusteen alussa kohtuullisen kovat, kerrankin suunta ei ole täysin vastainen ja samaa luvattiin myös aaltokulman osalta.

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live