Close

Karlskrona

29 Jun Posted by in Kohteet | 2 comments
Karlskrona
 

Karlskronasta jäi vetinen muistikuva. Leikkasimme reitin Kristianopelista Bornholmiin kesken Kalmarsundin päässä Navtexin antaessa gale-varoituksen. Aiemmissa sääennustuksissa varoitusta ei vielä ollut havaittavissa, vaan kurjan kelin piti osua kohdalle vasta saavuttuamme Bornholmiin. Nyt aikamarginaali kelin suhteen kapeni liikaa, joten päätimme hakeutua suojaan. Karlskronassa sitä sadetta sitten riittikin.

Kaljuunahallin komeat figuurit

Karlskronan kaupungin vierasvenesatama on aika karu, mutta tilaa oli paljon. Kiinnittyminen tapahtuu sormilaitureiden väliin. Vähän rasittava, mutta hyvä kiinnitys kovia kelejä odotellessa. Satamamaksu oli 35 jalkaiselta 180kr/yö 40kr/sähkö. Olimme käyttäneet kirjaimellisesti kaikki Ruotsin kruunut Kalmarissa polttoaineasemalla, kun oletimme pääsevämme seuraavaksi pelaamaan Tanskan kruunuilla. Tämä aiheutti hieman harmia, koska totesimme taas olevamme paikassa, jossa suihkut toimivat kolikoilla (voi vain ihmetellä miksi suihku ei sisälly satamamaksuun!)  5kr/3min. Onneksi kaupungilta löytyi rahanvaihtopiste helposti. Yllättäen pyykkitupa ei niellyt kolikoita vaan oli ilmainen.

Kun kaupungilla hengailu jäi sateen vuoksi tavanomaista vähäisemmäksi, suuntasimme Karlskronan upeaa merimuseoon. Lapset olivat innoissaan ja vähän peloissaan näyttelyn annista. Tykkisimulaattorilla pääsi ampumaan purjelaivoja ja saimme tutustua meren alle rakennettuun akvaariotyyppiseen hylkynäyttelyyn. Satojen vuosien takainen laivalääkärin taitoja käsittelevä näyttely oli vähän liikaa meidän pikkuisille, ja siinä sai sitten selittää miksi poikia ammuttiin tykillä ja jalkoja amputoitiin. Olisi pitänyt sensuroida se sali pois kierrokselta. Karlskrona on Ruotsin laivaston historiallinen päätukikohta jo kohta 300 vuotta. Se on täynnä linnoja ja vanhaa laivastokrääsää kaikille kiinnostuneille.

Muuten sadepäivät vietettiin veneen fiksailutöissä, järjestellen varaosia sopivampiin varastoihin ja edelleen kiinnittäen tavaroita paikoilleen. Ruokakauppareissu koko perheen voimin fillarin avustuksella sai miettimään homman mielekkyyttä. Satoi, tuuli kovaa ja oli kylmä. Arjesta voi siis tehdä näinkin hankalaa… Olimme kaikki aika tyytyväisiä kaikki kun saimme jätettyä kylmän Karlskronan taaksemme ja samalla koko Ruotsin.

 • Twitter
 • Facebook
 • E-Mail
 • LinkedIn
 • Windows Live
 1. J-P07-03-12

  Kiva kun olette jaksaneet päivitellä ahkerasti. Kolleegat ovat käyneet yksi toisensa jälkeen kyselemässä mitä teillä kuuluu ja olen aina vinkannut katsomaan viimeisen päivityksenne. Tämä Karlskrona on ollut siinä mielessä kiitollista luettavaa että se on sään puolesta vähentänyt meidän rannalla ruikuttajien kateutta 100%:sta 99%:iin 🙂

 2. Hanna07-05-12

  Elämä ei ole pelkkää juhlaa vaan toisinaan myös ruusuilla tanssimista 😉
  Mukavaa, että blogia lukee muutkin kuin isi ja äiti!