Close

I love Copenhagen!

04 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on I love Copenhagen!
I love Copenhagen!
 

Köpis on hämmentävän kaunis paikka, jossa arkkitehtuuri, luonto ja historia tarjoaa loistavan taustan mitä rennoimmalle tunnelmalle. Kaupungissa myydään hienostoravintoloistakin kaljaa “on-the-go”, pukumiehet ajavat fillarilla salkku pakkarilla ja hengästyttävän kauniissa puistoissa ihmiset harrastavat liikuntaa.

Langelinien satama

Hiekkaveistosnäyttelyn satoa

Langelinien satama on pieni ja siellä on vain viisi varsinaista vierasvenepaikkaa, mutta sen sijainti on upea aivan Pieni Merenneito -patsaan vieressä, upeiden puistojen läheisyydessä. Kööpenhaminan edustalla on enemmän tilaa kuin mitä kartasta päättelisi, tuulivoimaloista ja laivaliikenteestä riippumatta. Alueelle voi syntyä voimakas virta, mutta meillä oli pahimmillaan vain 2 solmua. Satamamaksu oli 200DKK/yö veneen leveyden mukaan hinnoiteltuna. Onneksemme saapuessamme vapaana olleen paikan haltija oli pitempäänkin poissa ja saimme nauttia koko neljän päivän Köpisvierailun ajan erinomaisesta sijainnista. Keskustaan kanavanvarsillekin voi päästä hyvällä onnella parkkiin, mutta sieltä puuttuvat vierasvenesataman palvelut. Hmm, tässä satamassa ne tarkoittavat valitettavasti kolikolla toimivaa karua suihkua ja pesukonetta, mutta toki myös sähköä ja vettä. Kaupungin laitamilla on useampiakin vierasvenesatamia, joista on vaihtelevat kulkuyhteydet keskustaan.

Lasten Kööpenhamina löytyi usein pienistä paikoista

Koska saimme vieraaksemme tanskalaisen kaverimme Henrietten kahden lapsensa kanssa, valitsimme nähtävyyksien katseluun kätevät Hop-on, Hop-off -bussit. Bussit

oli selvästi risteilymatkustajille suunnattu, kätevä palvelu, jolla näki tehokkaasti kaupunkia, ilman että neljä paria pikkujalkoja väsyi liikaa. Päädyimme vahingossa hiekkalinnanrakennuskilpailun näyttelyalueelle, jossa oli upeita teoksia ja lapset pääsivät kierroksen päätteeksi isoon hiekkakasaan tekemään omat versionsa linnoista. Hieno näyttely! Vartijanvaihto Amagerborgin linnan edustalla on taattua kamaa lapsille. Nyhavn vanhoine veneineen ja värikkäine fasadeineen on ehdoton lounaspaikka kauniilla ilmalla. Kaunis ilma meille osuikin kaupunkikierrospäiväksi. Oli ensimmäinen oikeasti kesäinen päivä koko reissun aikana.

Neljäntenä Köpis-päivänä Hannan sisko lennähti paikalle ja nautimme vähän lisää kaupungin rennosta fiiliksestä. Edessä olevaa pitempää matkaa ennen kävimme täydentämässä ruokavarastoja upeassa Irma- ruokakaupassa (Osterbron asemalla). Lähes kaikki oli luomua ja kauniisti esillä, taaten laadukkaan ostoskokemuksen. Hinta toki oli parikymmentäprosenttia kalliimpi kuin Netto- ruokakaupassa, sekin saman matkan päässä satamasta.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live