Close

Merihenkinen Kiel

04 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Merihenkinen Kiel
Merihenkinen Kiel
 

Saavuimme aurinkoiseen Kieliin aamulla sen Düsternbrookin satamaan, joka oli alun perin rakennettu 1936 olympialaisia varten. Satamamaksu oli 17 Eur.  Siistit suihkut toimivat satamatoimistosta ostettavilla poleteilla 1eur/6min. Satamassa on kolme eri aluetta erikokoisille veneille ja paalukiinnitys, pohjoisin allas on isoille veneille, toinen allas pienehköille ja kolmannesta löytyi paikka 35 jalkaiselle veneelle. Vihreät ja punaiset laput kertovat onko paikka vapaa vierailevalle veneelle. Satamasta saa lainattua polkupyörää kauppareissuille tai vuokrattua koko päiväksi (6eur). Satamamestari oli mitä avuliain ja auttoi kaikessa, mukaanlukien korjauspalveluiden löytämisessä. Laivaliikenne Kielin “vuonossa” ja sen ulkopuolella on huomionarvoisen vilkasta.

Satama on noin 20 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Kielin kävelykadulla oli arkipäivänä varsin leppoisa ja rento tunnelma. Kaupunki näytti erittäin elinvoimaiselta ja kauppoja löytyi joka lähtöön. Huomio kiinnittyi heti pohjoismaiden jälkeen edulliseen hintatasoon joka näkyi mm. lounaspaikoissa ja kenkäkaupoissa. Hannan saksankielentaitokin heräsi hämmentävästi henkiin Kielissä ja asiat hoituivat sujuvasti paikallisten kanssa.

Rannassa noin 200m satamasta kaupunkiin päin on suosittelemisen arvoinen ravintola Louf (Reventlouallee 2) . Palvelu oli ehkä hieman kylmäkiskoista, mutta sen korvasi täysimääräisesti kaunis terassi ja upea aamiainen, jota vohveleita tilannut Kaisla kuvaili parhaaksi ikinä.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live