Close

Brunsbüttel, Saksa

09 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Brunsbüttel, Saksa
Brunsbüttel, Saksa
 

Kielin kanavan jälkeen pääsimme levähtämään sen toiseen päähän Brunsbüttelin pikkukaupunkiin. Satama oli helppo löytää heti sulkujen vierestä ja sinne ajettiin käytännössä suoraan sisään. Huviveneet kiinnittyvät aivan ison sulun kylkeen, joten rahtialusten ja tankkerien virtaa pääsee ihailemaan lähietäisyydeltä. Jotain saastetasosta kertonee, että veneen häkävaroitin meni sekaisin ilmeisesti pienhiukkasista ja piippasi vähän väliä. Pattereista ei ollut kyse – sitäkin kokeiltiin. Maailman paras laivojen bongauspaikka kuitenkin.

Rahtilaivojen bongailua sataman suojasta käsin

Yöpyminen maksoi 10eur ja sillä löytyi suihkut vähän kauempana sijaitsevasta rakennuksesta. Poijuja oli muutama, tosin paikalliset tuntuivat suosivan kylkikiinnitystä vaikka toisten kylkeen mieluummin kuin poijuun. Olisiko syynä poijuhakojen puute? Meidän kanssa samaan poijuun yöllä tullut kaveri kiinnitti itsensä vielä varmuuden vuoksi meidän veneeseen vaikka paikalla ei tuulta tai virtaa ollut nimeksikään.

Sataman vieressä on huippuhalpa Aldi ruokakauppa, jossa on vaikeaa lopettaa kärryjen lastaamista saksalaisella laaturuoalla. Ravintoloita oli rannassa ja kylän ostoskadulla useampiakin. Lapset pääsivät leikkimään tosi kivaan leikkipuistoon, johon oli rakennettu kanavan sulut pienoiskoossa vesisysteemeineen. Aamulenkillä kylä näytti aika yksitoikkoiselta pienten punatiilisten omakotitalojen rivistöltä. Perjantai-iltana perinteistä saksalaista humppaa soitettiin rannassa, tosin ukkoskuuro taisi viedä suurimman terän niiltä juhlilta.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live