Close

Delfzijl, Hollanti

09 Jul Posted by in Kohteet | 2 comments
Delfzijl, Hollanti
 

Hollannin puolella tutustuimme ensimmäiseksi Delfzijlin teolliseen kaupunkiin, josta alkaa mm. Groningeniin johtava Emskanaal.

Emskanaalin sulku Delfzijlissä

Huvivenesataman suu löytyy kun kiertää kuivatelakan. Satamassa vapaat paikat oli merkitty puna-vihreillä merkeillä, joiden asennosta pystyi päättelemään paikan varaustilan. Kiinnittyminen tapahtui sormilaituriin. Satamassa oli ilmainen langaton verkko ja hyvät suihkut ilman kummempia kikkailuja (lue kolikkoautomaatteja). Satamamestari oli tavattavissa rajoitettuina aikoina, mutta satamassa oli hyvä infokansio, josta löytyi kaikenlaista tarpeellista tietoa.Kylässä on muutamia ravintoloita. Kävimme syömässä sataman viereisessä kiinalaisessa. Oli hieman huono valinta. Sunnuntaina missään ei näkynyt ketään, mutta ei myöskään maanantaina puolelta päivin – mihin lie ihmiset kadonneet. Ruokakauppoja oli Lidlistä hienompiin lihakauppoihin sopivalla etäisyydellä satamasta.

Delfzijl, jossa lampaat laiduntavat alumiinitehtaan kyljessä ei houkutellut pitempään tutustumiseen.

 • Twitter
 • Facebook
 • E-Mail
 • LinkedIn
 • Windows Live
 1. Taavi07-10-12

  Terveiset Ummeljoelta!
  Hollannissa onkin liikaa eläimiä pinta-alaan nähden. Ei ihme, että p…. haisee, täällä ei enää haise. Teidän teksti on mielestäni turhan hienostunutta.
  T. Taavi

 2. sytalisman07-15-12

  Tervehdys Taavi-pappa, kiitos viestistä ja suorasta palautteesta 😀