Close

Monikulttuurinen Amsterdam

16 Jul Posted by in Kohteet | Comments Off on Monikulttuurinen Amsterdam
Monikulttuurinen Amsterdam
 

Saavuimme Amsterdamiin myöhään perjantai-iltana. Soitimme Oranje-sululta kysellen vapaita paikkoja, ja meille löytyikin slotti Aeolus- satamasta. Olimme alun perin ajatelleet Sixhavenin vierasvenesatamaa, mutta tämäkin kävi oikein hyvin. Saimme mukavan ensivaikutelman satamasta kun venettä oli vastaanottamassa suomenruotsalaista kappaletta laulava Havenmeister. Satamaa isännöin joku vakituisen paikan haltijoista aina viikon kerrallaan vuodessa, mikä auttaa varmasti luomaan kokemaamme rentoa ja kodikasta fiilistä.  Aeoluksesta pääsee kätevästi keskustaan kävelemällä noin 10min ilmaiselle lautalle, joka vie keskustan rautatieasemalle. Etnisesti väki on alueella hyvinkin kirjavaa. Kattavan valikoiman Dirk van der Boerk -ruokakauppa on ihan kulman takana. Tässä satamassa oli tähänastisen matkan halvin satamamaksu 13 eur.

Lauantaina otimme rennosti aamupäivän ja iltapäivällä kävimme tutustumassa kaupunkiin vesibussiristeilyllä (pikkujalat eivät ehkä olisi jaksaneet pitempiä vaelluksia enää myöhään iltapäivästä).  Isommat pojat jäivät vielä risteilyn ja dinnerin jälkeen keskustaan ihmettelemään Amsterdamin ihmeitä. Sunnuntaina viikon kanssamme viihtynyt Jarno suuntasi takaisin Suomeen. Satoi vettä eikä ollut fiiliksiä tehdä juuri muuta kuin nukkua pitkät päikkärit. Myös vene kaipasi isompaa siivousta ja järjestelyä. Harmillista, että kulloinenkin säätila muokkaa niin paljon kaupunkikokemusta. Lämppärikin oli hetkittäin päällä, että sisätiloihin sai miellyttävämmän olotilan kylmän kosteuden sijaan. Maanantaina aamupäivä oli aurinkoinen ja käväisimme uudestaan keskustassa.

Jonkin verran on tullut pohdittua kohdevalintojamme. Halusimme nimenomaan käydä isoissakin kaupungeissa, yksinkertaisesti siitä syystä, että on niin siisti ajatus fiilistellä omalla veneellä kaupungin keskustassa. Tämä ei ole ihan ongelmaton ratkaisu. Jos legit ovat olleet raskaita, ei kaupungissa ihan pieni aika riitä. Pari päivää menee veneen ja itsensä huoltoon. Tilanne ei ole sama kuin jos lennähtää paikalle hotellin täysihoitoon. Amsterdamkin olisi tarjonnut paljon enemmän nähtävää ja koettavaa kuin mihin taivuimme tällä reissulla ja tällä miehistöllä. Ehkä oikea ratkaisu olisi hengailla ensin rennosti jossain kaupungin lähistöllä muutama päivä ja tulla sitten freshimpänä kaupunkiin. Lievästä turnausväsymyksestä huolimatta on ollut upeaa poiketa tämän matkan aikana Köpiksessä ja täällä Amsterdamissa ja odotamme innolla Lontoota ja Lissabonia vaikkei niille olekaan (superrennossa?) aikataulussamme allokoitu muutamaa päivää enempää aikaa.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live