Close

Kulunutta brittiläisyyttä Brightonissa

01 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Kulunutta brittiläisyyttä Brightonissa
Kulunutta brittiläisyyttä Brightonissa
 

Brightonissa oli jättiläismäinen satama ja rantakatu täynnä toinen toistaan brittiläisempiä ravintoloita. Sataman massiivinen aallonmurtaja näkyy jo kaukaa mereltä. Kaikkialla varoitetaan, että kovan tuulen jälkeen suuaukolla voi matalalla vedellä olla vähemmän vettä kuin kartassa. Ruoppaaja näyttikin olevan kapeimmassa kohdassa sataman suulla hommissa koko ajan.

Suomen lipun liehutusta Brightonin megasatamassa

Dieseliä tankkasimme tyypillisesti sataman perimmäisessä nurkassa sijaitsevalta polttoaineponttoonilta lähtiessämme. Helteisten kelien vuoksi alkoivat diesel pöpöt mietityttää ja kyselemällä selvisi, että ainakin kyseisellä asemalla laitetaan vielä dieselin sekaan bakteerikasvustoa estävää ainetta. Kuulimme, että tämän kesän helteet olivat kestäneet tasan sen aikaa kun olimme Englannissa viihtyneet, joten syytä huoleen tuskin olisi ollutkaan.

Brightonin vuorovesisatama on auki 24h

Huvittavinta Englannissa on ehdottomasti loputon kielto- ja varoitusmerkkien sarja. Pelkästään matkalla laiturilta suihkuille mennessä kohtaa ainakin kymmenen liukkaudesta, kaltevuudesta, kuumasta vedestä ja terroristeista varoittavaa plakaattia.

Lapset ja Harri Brightonin rantakadulla

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live