Close

Roscoff, Ranska

01 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Roscoff, Ranska
Roscoff, Ranska
 

Yllätysvisiitti Ranskaan alkoi Roscoffista, Bretagnen maakunnasta. Onneksi olimme saaneet kaiken varalta suomenranskalaiselta ystävältämme sekä Ranskan että Bretagnen liput lahjaksi. Satama, Port de Plaisance Roscoff, oli hieman liiankin uusi. Se oli avattu kesäkuussa 2012. Vähäiset palvelut löytyivät parakeista ja sähköä ei ollut vielä kytketty laitureille asti.

Roscoffin uudenkarhea satama

Toisaalta lohdutukseksi satamamaksu oli vain puolet normaalista. Sataman suu on pohjoisen puolelta, toisin kuin Reedsin keskeneräinen kuva satamasta antoi ymmärtää. Roscoffissa oli meneillään Tour du Finistere a la voile purjehduskilpailu, joten iso satama oli saapuessamme täynnä kilpailijoita.

Kuiville jääneet veneet olivat hämmentävä näky

Roscoffin Vieux Port, vanha satama kuivuu täysin laskuvedellä. Näytti aika villiltä, kun purjeveneitä oli kiinnitetty kylkikiinnitykseen sataman seinämää vasten kölinsä varaan ja kalastusveneet köllöttelivät poijunsa vieressä. Rannassa oli kivoja ravintoloita ja pikkukauppoja. Ruokakauppa löytyi parin kilometrin päästä, johon oli ihan hauska tehdä aamulenkki satamasta lainattujen isojen kärryjen kanssa. Ilmaisia bussilinjojakin olisi mennyt kaupalle, mutta totesimme tämän helpommaksi oletettujen isojen ostosten varalta. Kylällä oli muutenkin kiva kävellä ja pienen kivi/hiekkarannakin löysimme lähistöltä.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live