Close

Miksi?

Oli elokuu 2011, noin viikko siitä kun olimme palanneet kuukauden pituiselta, aurinkoiselta purjehduslomalta. Olimme kahdestaan iltalenkillä. Molemmilla oli lieviä vaikeuksia sopeutua takaisin työelämän rytmiin ja lapsetkin kaipailivat takaisin veneelle. Idea tuli vahvana ja selkeänä: lähdetään veneellä Kanarialle, ei odoteta, että saadaan ostettua isompi vene ja “koeajettua” se vaan lähdetään heti. Noh, ihan heti ei päästy lähtemään, mutta pysyvä päätös ja sielunsopimus lähdöstä tuli tehtyä sillä sekunnilla.

Ari koki tehneensä tarpeeksi itse perustamansa yrityksen eteen ja kaipasi muutosta. Hanna oli jo pitempään maistellut mielessään erilaisia vaihtoehtoja uralle isojen firmojen palveluksessa. Vaikka kaikki sujui ihan kivasti, tuntui ettei “ihan kiva” riittänyt. Olihan tällaista irtiottoa toki pohdittu aikaisemminkin ja World Sailing Routes ei ehtinyt pölyyntyä kirjahyllyssä. Ajankohta vaan oli hakusessa. Ei kai koskaan ole oikea aika tällaiselle – paitsi tietysti eläkkeellä  – kun ei enää jaksa. Lapset taas ovat aina sopivan ikäisiä viettämään enemmän aikaa vanhempiensa kanssa ja kokemaan maailmaa.

Kun päätös oli tehty, monet muut päätökset oli helppo tehdä: ei hankita uutta autoa, ei investoida siihen ja tähän. Kaikelle rahalle oli selkeä käyttötarkoitus… Vene oli merikelpoinen sellaisenaan ja pidimme siitä tavattoman paljon. Tilat olivat juuri ja juuri riittävät perheellemme ja aina silloin tällöin gastille tai parille. Aika paljon veneeseen tulisi tehdä muutoksia ja valmisteluja riittäisi pitkin talvea, mutta mikään ei tuntunut ylitsepääsemättömältä. Sukulaiset ja kaverit pääsääntöisesti suhtautuivat ideaan innostuneesti – tai sitten ne eivät uskaltaneet olla kovasti eri mieltä ajatuksen toteuttamiskelpoisuudesta… Koko talven aikana mieleen ei hiipinyt epäilystäkään, etteikö tämä olisi paras mahdollinen asia tehdä juuri tällä hetkellä – intuitiota oli helppo seurata!

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live