Close

Rokotukset

Jos näitä matkavalmistelusivuja luet, olet varmasti jo itsekin miettimässä pitempää purjehdusta –  ota rokotuskortit esiin hyvissä ajoin! Useissa rokotteissa tarvitaan vahvistusrokote, joten ei ole hyvä ajatus jättää tämän asian selvittämistä viime tippaan.

Ainakin Espoossa on kokeiluvaiheessa terveyskeskuksen rokotustarvetta kartoittava nettilomake, jossa kerrotaan matkan kesto, kohteet, onko liikkeellä kaupunkien ulkopuolella ja tekemisissä paikallisten kanssa, sekä listataan aikaisemmat rokotukset. Näiden tietojen perusteella lääkäri arvioi rokotustarpeen ja suosittelee rokotukset. Reseptit lähetetään suoraan kotiin itse ostettavista rokotteista ja sitten marssitaan rokotteiden kanssa terveydenhoitajan luokse rokotettavaksi.

Lähinnä Välimerelle ja Kanarialle suuntautuvalla matkalla ei kummempia rokotteita tarvita. Meillä lapsille laitettiin normaalin rokotusohjelman päälle ainoastaan hepatiitti-rokotteet ja puutiasiaivotulehdus-rokote, sillä punkkien levittämää puutiaisaivokuumetta on ilmeisesti vielä yleisemmin liikkeellä vähän etelämpänä kuin meidän saaristossamme.  Miinuspuolena voisi mainita näiden rokotteiden hinnat. Hintaa neljän hengen paketille kertyy helposti yli 500 euroa. Jäykkäkouristusrokotus on hyvä pitää voimassa, jos se on ehtinyt vanhentua.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live