Close

Brest, Marina du Moulin Blanc

16 Aug Posted by in Kohteet | Comments Off on Brest, Marina du Moulin Blanc
Brest, Marina du Moulin Blanc
 

Brestin Moulin Blanc satama oli ihana – Biskajan ylityssää ei. Päädyimme Brestiin odottelemaan sääikkunan aukeamista. Olimme jo nähneet maalta käsin keskustan Chateau Marinan, mutta näistä Brestin kahdesta satamasta Moulin Blanc oli selkeästi viihtyisimmän oloinen. Sinne joutuu ajamaan reilu puolisen tuntia kauemmin, mutta se on sen arvoista. Satama on hyvä, palvelu on ystävällistä ja sujuu englanniksi. Paikassa oli rento lomatunnelma. Sataman hinta-laatusuhde oli loistava.

Pelottava King Crap turvallisesti lasin takana

Kaikesta päätellen Brestin Marina du Moulin Blanc oli kaikenlaisen vesiurheilun keskus: melojia, purjelautailijoita yms. oli tolkuttomia määriä. Aivan sataman vieressä on laadukas Oceanopolis – mereneläviä joka lähtöön. Erirotuisia pingviinejä oli hienoa tarkastella lähietäisyydeltä ja isoja haita pyöri altaissa. Näimme myös hylkeiden ruokatuokion temppuineen. Lapset viihtyivät sataman läheisyydessä sijaitsevalla hiekkarannalla, jonne köröttelimme kumiveneellä. Kaupunkiin pääsi bussilla, jossa Ari kävi tutustumassa tarkemmin Brestin linnoitukseen ja hakemassa keskustan sataman veneilytarvikeliikkeestä täydennystä varaosiin.

Satamassa oli useita ravintoloita, joista yhdestä löysimme lähtöiltana täydelliset entrecoteet ja tapasimme norjalaiset Free Spiritin, 76- jalkaisen one offin, pitkästä merimatkasta ryytyneet miehet ja vaihdoimme kokemuksia mm. perheen kanssa purjehtimisesta.

Lähin ruokakauppa Inter Marché oli 20 min kävelymatkan päässä satamasta. Se ei haitannut ruokavarastojen täydennystä, sillä saimme kyydin takaisin satamaan kaupan omistajalta hänen hienolla 5-sarjan Bemarillaan. Auto oli kuin muistutus siitä mitä muuta tässä elämässä voisi tehdä kuin purjehtia maailmalla. Tosin herra totesi ettei hänellä ole venettä, koska ei ole aikaa harrastaa liian kiireisen kauppiaselämän keskellä.

Brestissä on Ranskan Atlantin laivaston sukellusvenetukikohta ja muutenkin se on järjettömän suuri laivastotukikohta. Kaupunki on ihan kiva ja siitä tulee mieleen lähinnä Marseilles Ranskalle tyypillisen, tietyn ajanjakson arkkitehtuurinsa vuoksi.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live