Close

Asturiasta Pohjois-Galiciaan

25 Aug Posted by in Matkanteko | Comments Off on Asturiasta Pohjois-Galiciaan
Asturiasta Pohjois-Galiciaan
 

Päätöksemme purjehtia Biskajan yli Gijoniin La Corunan sijasta, merkitsi 150 mailin siirtymää Pohjois-Espanjan rantaviivaa pitkin. Meille tämä matka oli hyvin helppo, joskin jouduimme ajamaan merkittävän määrän matkasta koneella tuuliennusteen pettäessä meidät tyvenen suuntaan.

Etapit:

Gijon – Aviles 18.8.2012 22,9 mpk
Aviles – La Coruna 20.8 – 21.8.2012 130,7 mpk

Päätös ei kuitenkaan kaduttanut, koska sekä Gijon että Aviles olivat hyvin miellyttäviä paikkoja ja Biskajan ylityksemme sujui sittenkin vähäisellä koneen käytöllä suhteessa La Corunassa tapaamiemme kahden muun suomalaisveneen, Adelen ja Ultima Thulen ylityskuvauksiin, jotka molemmat olivat tulleet suoraan La Corunaan.

Gijon, sekä Aviles sijaitsevat Asturian maakunnassa, joka on metsäinen ja vuoristoinen alue. Alue on kaunis ja veneturismi on rajallista. Rantakalliot eivät kuitenkaan ole aivan niin jyrkkiä kuin Galiciassa, jossa La Coruna sijaitsee. Purjehdus Gijonista Avilekseen Cabo Penaksen ympäri oli rento ja helppo ja teki tehtävänsä matkan ensimmäisenä varsinaisena lomapurjehduksena, vain muutama tunti kevyessä tuulessa auringon helottaessa pilvettömältä taivaalta! Tuuli kiristyi Avilesta lähestyttäessä ja vene kulki myötätuulessa reilua seitsemää solmua.

Alueen haitaksi mainittu Atlantin maininki loisti poissaolollaan. Sama helppo meininki jatkui myös matkallamme La Corunaan, jonka ainoaksi takaiskuksi jäi etunavigointivalomme sammuminen keskellä yötä noin klo 0200 aikaan. Ajankohta oli varsin huono, koska pian tämän jälkeen jouduimme useiden kalastusveneiden ympäröimäksi Cabo Ortegaa kiertäessämme.

Yön aikana ilmat olivat kuitenkin huonontuneet ja aamun sarastaessa taivas oli täysin pilvessä ja sataa ripotti. Tuulta ei silti ollut nimeksikään. Suunnitelmani ankkuroitua monen kehumaan ja kaikilta tuulensuunnilta suojaisaan Ria de Cedeiraan jäi sitten toteutumatta, näin masentavassa kelissä edes aamiaisen syöminen ankkurissa ei tuntunut houkuttelevalta, vaikka paikka olisi varmasti kauniimmalla kelillä ollut maineensa veroinen.

Galicia on kuuluisa jokisuistojensa (ria) ankkuripaikoista. Olen vannottanut itselleni että eteläisemmät riat vielä näemme, mutta sääennusteen vuoksi ajoimme ohitse Pohjois-Galician muistakin jokisuistoista, eli maakuntien rajalla sijaitsevasta Ribadeirosta sekä Cabo Ortegan vieressä sijaitsevista Viveirosta ja Barquerosta, nämä kaikki kun ovat jossakin määrin auki pohjoisen suuntaisille tuulille, joista ennusteen mukaan seuraavaksi pitäisi tuulla.

La Corunan kuuluisa H:n muotoinen satamarakennus

Saavuimme La Corunan Marina Nauticoon klo 1245.

 

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live