Close

Mystinen Porto Leixoesista käsin

11 Sep Posted by in Kohteet | Comments Off on Mystinen Porto Leixoesista käsin
Mystinen Porto Leixoesista käsin
 

Kiehtovaan Porton kaupunkiin pääsee veneellä tutustumaan parhaiten läheisestä Leixoesin satamasta käsin. Satama itsessään ei ehkä ole viihtyisin mahdollinen. Satama sijaitsee suuren teollisuussataman nurkassa ja ilmassa voi tuntea lukuisten kalastajien verkoista leijailevan pistävän kalantuoksun.

Kaakeli päällystää kauniisti kirkon seinää

Fasiliteetit ovat hieman vanhat ja sormilaitureissa sojottaviin nauloihin voi turhankin helposti naarmuttaa kyljen – varsinkin, jos hieman liiankin auttavainen satamamestari kiskoo venettä rantaan. Toisaalta hinta oli edullinen 18eur/yö. Iloiseksi yllätykseksemme satama oli pohjoismaalaisten lapsiperheiden täyttämä. Satamaan pääsee sisään swelliä ja laivaliikenne on vilkasta, mutta kokonaisuudessaan satama tarjoaa hyvän suojan ja pääsyn kaikilla keleillä.

Porton kaupunkiin on Leixoesista hyvät bussi- ja metroyhteydet. Porto levittäytyy kauniisti jyrkille rinteille Douro-joen molemmille rannoille. Osallistuimme pitkälle turistibussikierrokselle, jotta saisimme kokonaiskuvan tästä Portugalin toiseksi suurimmasta kaupungista.

Rinnerakentamisen ammattilaiset asuvat Portossa

Joka toinen kaakelipinnoitteinen talo on viimeisen päälle laitettu, kun taas joka toisen on annettu iloisesti ränsistyä. Port viinin kotipaikalla on hyvin vahva työläiskaupungin identiteetti, johon on helppo ihastua. Kaupunki on liian äänekäs, jostain kohdin henkeäsalpaavan kaunis, toisaalta kylämäinen, joistain kohdin lähes hylätty ja kokonaisuudeltaan hieman epäselvä, kun kaupunginosat poikkeavat niin selvästi toisistaan. Kävellen tutustuminen siihen on varmasti raskasta kun suurin osa vanhasta kaupungista on rakennettu rinteisiin.

  • Twitter
  • Facebook
  • E-Mail
  • LinkedIn
  • Windows Live